Este posibil astăzi Umanismul? (foileton 4) - 1 oră în urmă
În Urmeniș se organizează concertul „Noi umblăm și colindăm” - 1 oră în urmă
Suporterii naționalei au votat Golul Anului 2025 - 1 oră în urmă
Mircea Coșea, economist și profesor de renume, a murit la 83 de ani - 2 ore în urmă
Colindători în uniformă - 3 ore în urmă
Maternitatea Spitalului Județean „Dr Constantin Opriș” Baia Mare, acreditată în Categoria III A - 4 ore în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 19 decembrie 2025 - 5 ore în urmă
19 decembrie 2013 – La Baia Mare fost inaugurat Atelierul Memorial Gheza Vida - 12 ore în urmă
Două intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni în ultimele 24 de ore - 15 ore în urmă
Moș Crăciun, pompierii și dilema de la ISU - 16 ore în urmă
1000 de euro/hectar cultivat, ajutor pentru suținerea producției de usturoi
”Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi” se derulează pe o perioadă de 3 ani (2019-2021) sprijinul financiar fiind de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi. Suma se calculează proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3000 kg/ha. Bugetul – care se aprobă anual – este în 2019 de 2.000.000 euro (9.300.000 lei).
Cine pot fi beneficiarii acestui ajutor
- producători agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător;
- producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
- producători agricoli persoane juridice.
Ce condiții cumulative trebuie să îndeplinească beneficiarii
- să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
- să obţină o producţie de minim 3 kg usturoi/10 mp;
- să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
- să facă dovada producţiei realizate potrivit prevederilor lit. a) şi b) prin documente justificative.
Cererile se depun la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Maramureş, până la data de 15 mai.
Valorificarea producţiei se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie (inclusiv) a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producţiei de usturoi valorificate în anul 2019 se depun la DAJ Maramureş până la 29 noiembrie (inclusiv).













