Este posibil astăzi Umanismul? (foileton 2) - 14 minute în urmă
Campania Națională de Colectă de Crăciun: Băimărenii sunt invitați să doneze alimente pentru cei aflați în nevoie - 15 minute în urmă
20 de ani de American Spaces la American Corner Baia Mare - 17 minute în urmă
Reamenajarea spațiului de studiu al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare - 49 minute în urmă
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare organizează concurs pentru funcția de manager - 1 oră în urmă
Știința Explorări joacă două meciuri în trei zile cu CSM București pe teren propriu - 1 oră în urmă
Peste 50 de clădiri și terenuri degradate din Baia Mare intră pe lista cu impozitare specială - 1 oră în urmă
Noul showroom Toyota Baia Mare și-a deschis porțile - 2 ore în urmă
„Cupa Crăciunului” va aduce magia sărbătorilor pentru șahiștii băimăreni - 3 ore în urmă
Autobuzul lui Moș Crăciun se pregătește să pornească la drum în Baia Mare - 3 ore în urmă
1000 de euro/hectar cultivat, ajutor pentru suținerea producției de usturoi
”Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi” se derulează pe o perioadă de 3 ani (2019-2021) sprijinul financiar fiind de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi. Suma se calculează proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3000 kg/ha. Bugetul – care se aprobă anual – este în 2019 de 2.000.000 euro (9.300.000 lei).
Cine pot fi beneficiarii acestui ajutor
- producători agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător;
- producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
- producători agricoli persoane juridice.
Ce condiții cumulative trebuie să îndeplinească beneficiarii
- să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
- să obţină o producţie de minim 3 kg usturoi/10 mp;
- să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
- să facă dovada producţiei realizate potrivit prevederilor lit. a) şi b) prin documente justificative.
Cererile se depun la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Maramureş, până la data de 15 mai.
Valorificarea producţiei se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie (inclusiv) a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producţiei de usturoi valorificate în anul 2019 se depun la DAJ Maramureş până la 29 noiembrie (inclusiv).















