Papa Francisc a fost înmormântat astăzi în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma - 6 ore în urmă
Karatiștii din Fărcașa au obținut rezultate frumoase la ediția a XXV-a a Campionatului Interjudețean de Karate Shotokan - 7 ore în urmă
Evenimente importante pe agenda Consiliului Local Baia Mare - 8 ore în urmă
Părintele Irineu Bârle de la Mănăstirea Prislop, cetățean de onoare al comunei Boiu Mare; Este foarte cunoscut și iubit pentru activitatea sa spirituală, socială și culturală - 8 ore în urmă
Îndrăgita artistă Paula Seling, propusă pentru a primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare - 9 ore în urmă
Un patriot cu buget de Hollywood - 10 ore în urmă
Suzana și Daciana Vlad, gemenele folclorului maramureșean, invitate în cadrul evenimentului „Glasuri Pascale” - 10 ore în urmă
Cinematograful Borșa va găzdui premiera filmului „Legenda Castelului din Ardud” - 11 ore în urmă
La Teatrul Municipal Baia Mare se joacă spectacolul „reACȚIUNE – o fandacsie muzicală” - 11 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Meditație la Duminica Sfântului Apostol Toma - 12 ore în urmă
Profesorul Gelu Sabău va lansa în Baia Mare cartea „De la romantism la național-comunism. Încercare asupra modernității românești”
Joi, 13 octombrie, începând cu ora 17.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare va avea loc lansarea cărții „De la romantism la național-comunism. Încercare asupra modernității românești” scrisă de dr. Gelu Sabău, apărută în anul 2021 la Editura ”Institutul European” din Iași.
Vor lua cuvântul dr. Florian Roatiș (Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”), dr. Iovan Drehe și dr. Andrei Alexandru Achim de la Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Lucrarea își propune o abordare sintetică încercând să arate, pornind de la cele două concepte de libertate, felul în care întreaga modernitate românească a fost structurată din punct de vedere intelectual, în special sub influența unor concepte provenind din romantism.
Cartea se adresează specialiștilor și cercetătorilor în filosofie politică, științe politice sau celor care cercetează modernitatea (politică, culturală, literară) românească, studenților sau celor care sunt interesați de aceste domenii, dar și publicului larg, care are curiozități legate de spațiul cultural și politic românesc al ultimilor 150 de ani.
Gelu Sabău este profesor la Facultatea de Jurnalism, Psihologie și Științe ale Educației a Universității Hyperion din București.