Share
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a primit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită de Președintele României (FOTO)

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a primit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită de Președintele României (FOTO)

Vineri, 6 noiembrie, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare a primit, în ambianța Casei memoriale „George Pop de Băsești”, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită de Președintele României, Klaus Iohannis.

„A fost o onoare să primesc, în numele Muzeului, înalta distincție din partea Excelenței Sale. Este un gest de apreciere a muncii specialiștilor muzeali pentru păstrarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și a identității naționale”, spune Viorel Rusu, directorul Muzeului de Istorie și Arheologie Maramureș.

Distincția a fost conferită pentru „efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești”.

„Prin conferirea medaliei aniversare, Centenarul Marii Uniri, Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare, ați făcut un gest de mare bunăvoință, dar și de apreciere a muncii specialiștilor din muzee, din muzeul nostru în acest caz, pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale și a patrimoniului muzeal și a identității noastre naționale. Înmânarea distincției aici, în ambianța Casei Memoriale George Pop de Băsești, recent restaurată, simbol al perenității valorilor autentice românești și europene are o încărcătură deosebită și valențe care ne onorează și ne obligă să continuăm pe drumul drept al crezurilor marelui înaintaș, astfel încât acestea să capete o consistență tot mai mare în societatea românească de azi și de mâine”, a punctat Viorel Rusu la momentul înmânării medaliei.

Citește și

Inaugurare după restaurare: Casa Memorială „George Pop de Băsești”, redată circuitului muzeal. Iohannis: „Sper că va deveni un reper pe harta turismului cultural” (VIDEO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu