Daruri pentru vârstnicii din cadrul Parohiei Ortodoxe „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea - 33 minute în urmă
Maramureșeanca Raisa Vlășan, premiul I la Festivalul-Concurs Național de Folclor “La fântana dorului” - 38 minute în urmă
Zeci de persoane au participat la Maramu’ Climb, ediția a II-a - 1 oră în urmă
Expoziția „Femeia – de la model la artista profesionistă” va fi vernisată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 3 ore în urmă
Minaur a învins la Vaslui și rămâne în partea superioară a clasamentului - 4 ore în urmă
O altfel de istorie a oraşului Baia Mare. Clădiri și edificii cu poveste (X), de dr. Viorel Rusu și Lucia Pop: Casa nr. 14 din Piața Libertății - 4 ore în urmă
„Marmația Cross”: Peste 350 de participanți s-au aliniat la start - 5 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, duminică, 24 septembrie - 18 ore în urmă
Comedia ”Familia Pop” – prima premieră a acestei stagiuni la Teatrul Municipal Baia Mare - în urmă
Aniversare: Îndrăgitul artist Petre Giurgi își serbează ziua de naștere - în urmă
Marian Ilea şi Mircea Bochiş au lansat cartea „Societatea de Socializare din Medio Monte” în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie din Bucureşti
În perioada 11 – 17 septembrie, în Bucureşti se desfăşoară a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie care reuneşte peste 170 de poeţi din 27 de ţări.
Maramureşul şi, în mod deosebit oraşul Baia Sprie, au avut şi de data aceasta locul lor de cinste în cultura şi literatura română şi au fost reprezentate de scriitorul Marian Ilea şi artistul plastic Mircea Bochiş. Astfel, sub viziunea regizorală a lui Gavriil Pinte, cei doi băiesprieni au fost actorii principali de pe scena Aulei Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în 12 septembrie, când a avut loc lansarea-performance a cărții „Societatea de Socializare din Medio Monte”.
La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Baia Sprie care își continuă astfel parcursul din perspectivă culturală, fiind un oraş mereu viu şi într-o perpetuă dezvoltare datorită aportului susținut al celor ce iubesc aceste locuri.
Programul celor şapte zile de festival continuă şi în zilele următoare şi include peste 50 de evenimente pe teme şi formate diferite: de la întâlniri cu poeţi, traducători şi editori, lecturi publice, dezbateri, mese rotunde, colocvii, maratoane de poezie sau performance-uri, la spectacole de teatru, proiecţii de filme şi concerte, expoziţii şi evenimente dedicate profesioniştilor, unde scrisul este sărbătorit ca artă.
În derularea Festivalului au rămas cărți cu piesa de teatru „Societatea de Socializare din Medio Monte”. Având în vedere că textul e tradus în franceză și engleză, avem date că a stârnit un viu interes printre invitații străini ai Festivalului, care știu franceza sau engleza, așa că povestea continuă.
DirectMM.ro
Citește și
1 Comentariu în această postare
Bercean Sidonia- Melania
Interesant si captivant titlu Societatea de socializare. Doresc sa fie un demers de bun augur pentru acest topos minunat multietnic si in plina dezvoltare , care este Baia Sprie, vechiul Medio Monte medieval. Succes si multa putere de creatie tuturor celor se implica in amplu proces de a scoate la lumina bogatia si varietatea materialasi spirituala ale acestor locuri din nord’ vestul Romaniei.