Share
Marian Ilea şi Mircea Bochiş au lansat cartea „Societatea de Socializare din Medio Monte” în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie din Bucureşti

Marian Ilea şi Mircea Bochiş au lansat cartea „Societatea de Socializare din Medio Monte” în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie din Bucureşti

În perioada 11 – 17 septembrie, în Bucureşti se desfăşoară a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie care reuneşte peste 170 de poeţi din 27 de ţări.

Maramureşul şi, în mod deosebit oraşul Baia Sprie, au avut şi de data aceasta locul lor de cinste în cultura şi literatura română şi au fost reprezentate de scriitorul Marian Ilea şi artistul plastic Mircea Bochiş. Astfel, sub viziunea regizorală a lui Gavriil Pinte, cei doi băiesprieni au fost actorii principali de pe scena Aulei Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în 12 septembrie, când a avut loc lansarea-performance a cărții „Societatea de Socializare din Medio Monte”.

La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Baia Sprie care își continuă astfel parcursul din perspectivă culturală, fiind un oraş mereu viu şi într-o perpetuă dezvoltare datorită aportului susținut al celor ce iubesc aceste locuri.

Programul celor şapte zile de festival continuă şi în zilele următoare şi include peste 50 de evenimente pe teme şi formate diferite: de la întâlniri cu poeţi, traducători şi editori, lecturi publice, dezbateri, mese rotunde, colocvii, maratoane de poezie sau performance-uri, la spectacole de teatru, proiecţii de filme şi concerte, expoziţii şi evenimente dedicate profesioniştilor, unde scrisul este sărbătorit ca artă.

În derularea Festivalului au rămas cărți cu piesa de teatru „Societatea de Socializare din Medio Monte”. Având în vedere că textul e tradus în franceză și engleză, avem date că a stârnit un viu interes printre invitații străini ai Festivalului, care știu franceza sau engleza, așa că povestea continuă.

DirectMM.ro

Citește și

Lansarea „Societății de socializare” la Baia Sprie


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Bercean Sidonia- Melania

    Interesant si captivant titlu Societatea de socializare. Doresc sa fie un demers de bun augur pentru acest topos minunat multietnic si in plina dezvoltare , care este Baia Sprie, vechiul Medio Monte medieval. Succes si multa putere de creatie tuturor celor se implica in amplu proces de a scoate la lumina bogatia si varietatea materialasi spirituala ale acestor locuri din nord’ vestul Romaniei.

    Răspunde

Lasă un comentariu