Share
Margareta Pâslaru împlinește astăzi 81 de ani

Margareta Pâslaru împlinește astăzi 81 de ani

Astăzi, 9 iulie, cântăreaţa de muzică uşoară şi populară, pianista, compozitoarea, textiera, actriţa de teatru şi film, regizorul artistic, producătoarea, scenarista, scriitoarea, realizatoarea de radio şi TV Margareta Pâslaru împlineşte 81 de ani. După 66 de ani de carieră de excepţie, este considerată una dintre cele mai valoroase şi apreciate soliste de muzică ale României, impresionând prin timbrul său grav, total aparte. A cucerit publicul şi prin cei mai frumoși ochi albaștri din muzica românească, prin candoare şi senzualitate, iar în ultimii ani s-a remarcat prin nenumărate acte de caritate, realizate în beneficiul celor mai neajutorate persoane. Muzica a fost mereu pe primul plan pentru vedetă. Ani la rândul, aceasta a urcat pe cele mai mari scene și a încântat cu glasul ei milioane de fani. În anul pandemiei, 2020, artista a lansat un album de suflet, iar încasările din drepturile de autor au mers către Banca de Alimente Crucea Roșie. Margareta Pâslaru a decis să nu mai apară la TV sau în alte proiecte care ar putea să o aducă în fața fanilor. Însă, asta nu înseamnă că nu are alte planuri. Compozitorul George Grigoriu a numit-o ”un mit al muzicii uşoare”.

Tot astăzi își sărbătoresc ziua de naștere alte două cântărețe, la fel de apreciate :

Mirabela Dauer împlinește astăzi 77 de ani. Este una dintre cele mai mari artiste din țara noastră, având o carieră îndelungată și fiind iubită de mulți pentru talentul și personalitatea sa. Povestea de viață a lui Mirabela Dauer este una impresionantă, fiind considerată una dintre cele mai bune voci feminine a ultimilor 40 de ani. În anii 80, aceasta era una din artistele preferate de români, alături de Corina Chiriac şi Angela Similea. Ea are la activ 40 de albume lansate şi o mulţime de piese care au făcut furori la noi. Debutul ei în muzică a avut loc în 1963, cu formaţia Roşu şi Negru. S-a înscris apoi la Şcoala Populară de Artă, unde a studiat alături de Marius Ţeicu şi Marius Popp. Câțiva ani mai târziu, în 1970, a debutat și în televiziune, la emisiunea Tele-Top. Fiind evreică, cu o familie extinsă în Israel, ea s-a stabilit în România de mai mulți ani, construindu-și aici o viață plină și prosperă. Chiar dacă legăturile ei cu familia din Israel rămân strânse, iar ea îi vizitează pe cei dragi când are ocazia, în 1996 a luat decizia de a se converti la ortodoxism. A simțit chemarea de a face semnul crucii și de a merge la biserică, iar această schimbare a fost una hotărâtă și profundă.

Angela Similea împlinește astăzi 78 de ani.  Atracția față de muzică și-a manifestat-o încă din copilărie .Primul succes îl obține odată cu premiul II de la Festivalul Internațional „Cerbul de aur”, din 1970, când a obținut primul premiu – Cerbul de Argint. La televiziune debutează în cadrul emisiunii-concurs Emoții în premieră cu melodiile ” Așa ești tu” și „Guantanamera” .Melodia  „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea” de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, în 2000. În 2005, Angela Similea a revenit pe piața muzicală, după zece ani de absență, cu un nou album, intitulat „Lumea mea”, realizat de Ovidiu Komornyik. O serie de șlagăre au umplut de bucurie inimile miilor de români, de-a lungul atâtor ani.

La mulți ani, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer!

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu