Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Rolul în viața noastră cotidiană al stimei și aprecierii personale; Factorii care afectează stima de sine - 37 minute în urmă
Teodora Tomoiagă din Moisei, despre obiceiuri vechi și meșteșuguri din Maramureșul istoric - 3 ore în urmă
A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova - 3 ore în urmă
Mai multe unități de învățământ din Maramureș primesc bani pentru amenajarea grupurilor sanitare - 3 ore în urmă
L-ați văzut? Un minor de 17 ani a plecat de acasă și e de negăsit - 3 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți - 4 ore în urmă
Patru aparate de tip drug test vor fi achizițonate în Maramureș - 8 ore în urmă
PS Iustin a vizitat câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare - 8 ore în urmă
Elevii maramureșeni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională au fost premiați - 9 ore în urmă
Autoclava Magic Kukta de la butoaieinox.ro s-a bucurat de o atenție deosebită la Ziua Recoltei de la Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” va avea loc în Făurești
Duminică, 10 iulie, începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural din Făurești va avea loc lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)”, autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.
Lucrarea a apărut în anul 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca, cu susținerea financiară exclusivă a comunei Copalnic-Mănăștur.
Despre spiritul de sacrificiu al românilor din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur în Primul Război Mondial, dar și despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți în Marele Război, vor avea intervenții istoricii Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), Alexandru Bucur (Sibiu) și Marius Câmpeanu (Baia Mare).
Genealogia unor familii din Făurești, care de-a lungul timpului au jucat un rol semnificativ în viața comunității locale, va fi prezentată de Gavril Vasiac. Figura lui Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 – va fi ilustrată de Ioan Gabriel-Puț.
Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Maramureș, Comuna Copalnic-Mănăștur și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.