Share
Lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” va avea loc în Făurești

Lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” va avea loc în Făurești

Duminică, 10 iulie, începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural din Făurești va avea loc lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)”, autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.

Lucrarea a apărut în anul 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca, cu susținerea financiară exclusivă a comunei Copalnic-Mănăștur.

Despre spiritul de sacrificiu al românilor din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur în Primul Război Mondial, dar și despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți în Marele Război, vor avea intervenții istoricii Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), Alexandru Bucur (Sibiu) și Marius Câmpeanu (Baia Mare).

Genealogia unor familii din Făurești, care de-a lungul timpului au jucat un rol semnificativ în viața comunității locale, va fi prezentată de Gavril Vasiac. Figura lui Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 – va fi ilustrată de Ioan Gabriel-Puț.

Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Maramureș, Comuna Copalnic-Mănăștur și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu