Share
Două seri cu ”Moromeții 2” la Cinema City Baia Mare

Două seri cu ”Moromeții 2” la Cinema City Baia Mare

Miercuri, 14 noiembrie, și joi, 15 noiembrie, de la ora 21.40, la Cinema City Baia Mare rulează filmul ”Moromeții 2”. După 32 de ani de la  prima serie, regizorul Stere Gulea s-a decis să realizeze continuarea la ”Moromeții”. Un film realizat pe peliculă alb-negru, multipremiat de UCIN, dar și la festivaluri internaționale: ”Ciorchinele de bronz” la Festivalul de la Santarem (Portugalia, 1988); Premiul pentru interpretare masculină la festivalurile de la San Remo (Italia) și Santarem (Portugalia) pentru actorul Victor Rebengiuc. Acesta a refuzat rolul în noua serie, după întâlnirea cu interpretul lui Nicolae, pe motiv că – în comparație cu el – arată mai degrabă a nepot decât  a fiu. Din motive medicale, nici Luminița Gheorghiu nu a putut continua rolul Catrinei. Astfel, cuplul Moromete 2 e alcătuit din Horațiu Mălăele  (foto sus,  autor Vlad Cioplea) și Dana Dogaru.

Toată distribuția este impresionantă:  Ion Caramitru, Răzvan Vasilescu, George Mihăiță,Florin Zamfirescu, Gheorghe Visu, Marian Râlea, Cuzin Toma, Oana Pellea, Dorina Chiriac, Florentina Țilea (Săftița), Iosif Paștina (Niculae), Andi Vasluianu, Paul Ipate, Liviu Pintileasa. Din rațiuni de continuitate, și continuarea e alb-negru.

”Moromeții 2” a avut premiera de gală în 5 noiembrie, iar premiera oficială va fi în 16 noiembrie. Însă până la premieră, filmul a avut programate vizionări în aproape 50 de orașe. Două ”avanpremiere” au la dispoziție și băimărenii, chiar dacă nu la o oră prea prietenoasă.

Iată și tarifele  de intrare la Cinema City Baia Mare:

 

 

 

 

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu