Share
”Dorul meu a-nnebunit” – recunoaște inegalabila Angela Buciu

”Dorul meu a-nnebunit” – recunoaște inegalabila Angela Buciu

În  cadrul Festivalului de romanțe ”Poveste de toamnă”, desfășurat în weekend, în Baia Mare, îndrăgita artistă Angela Buciu și-a lansat albumul de romanțe ”Dorul meu a-nnebunit”. Melodia care a dat numele albumului e cea pe care i-a dăruit-o, în urmă cu 50 de ani, marea interpretă de romanțe, Ioana Radu. Și care a îndemnat-o să abordeze acest gen. ”Dorul meu a-nnebunit” e un album îndelung muncit și cizelat,  înregistrat împreună cu tenorul Alexandru Mânzat; e un omagiu adus Ioanei Radu și un vis împlinit pentru Angela Buciu. Dar cum stau exact lucrurile ne spune chiar această doamnă a cântecului românesc.

”Pe drumul sinuos pe care muzica îl parcurge de la doina străbună la ariile din opere, romanța adastă într-o casă primitoare, în care familia este adunată la lumina și căldura focului din șemineu.

Acordurile-i mai răsunau și în cârciumioarele cochete din târgurile și orașele românești de dinainte și de după război, pentru ca mai apoi, prin intermediul radioului și televiziunii, să ajungă la sufletul a mii și mii de oameni, ocupându-și astfel locul în patrimoniul muzical național.
Mi-au plăcut romanțele de când mă știu. Le-am ascultat, le-am studiat, le-am și cântat uneori.

Cu mai bine de jumătate de secol în urmă, inegalabila Ioana Radu mă încuraja să pășesc cu încredere și pe calea romanțelor, povățuindu-mă să nu uit că mi s-ar potrivi la fel de bine ca și muzica tradițională. Atunci mi-a oferit melodia «Dorul meu a-nnebunit», pe care, ca respectuoasă aducere aminte, am ales-o să dea titlul acestui album.
Dovada faptului că nu am uitat, este tocmai această colecție de romanțe pe care le-am înregistrat împreună cu talentatul tenor Alexandru Mânzat, care s-a implicat cu mult entuziasm în acest proiect, în semn de prețuire pentru acest gen muzical, pe care mi-l doresc readus în inimile iubitorilor de muzică” – a postat Angela Buciu pe pagina sa oficială..


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu