Share
Conferința „Provocările gândirii”, la cea de-a șaptea întâlnire cu Marcel Mureșan

Conferința „Provocările gândirii”, la cea de-a șaptea întâlnire cu Marcel Mureșan

Miercuri, 17 aprilie 2024, între orele 17.30-19.00, în Sala de cenaclu „Ion Burnar” a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” va avea loc Conferința „Provocările gândirii- incursiune în cunoașterea omului”. Va fi o conferință-dezbatere, aflată la cea de-a șaptea întâlnire. De această dată, cei care vor fi prezenți în sală vor afla răspunsul la întrebarea: Ce este cultura?

Prezintă conferențiar Marcel Mureșan.

Cultura, care provine de la cuvântul latin colere, ce se traduce prin „a cultiva”/„a onora”, se referă în general la o activitate umană. Definiția dată de UNESCO consideră cultura ca „o serie de caracteristici distincte a unei societăți sau grupă socială în termeni spirituali, materiali, intelectuali sau emoționali. Cultura reprezintă combinația dintre cunoștințele omului, convingerile și normele sociale pe care le adoptăm și transmitem ulterior viitoarelor generații.

Filozof german Immanuel Kant afirma că „Un popor fără cultură  e un popor ușor de manipulat”. Au trecut mai mult de 200 de ani de atunci și observam,si simțim zi de zi valabilitatea și actualitatea acestor cuvinte.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu