Share
Ziua Internațională a Tineretului: AMI, celebra artistă a noastră din showbiz, un model maramureșean de eficacitate! Calea fantastică către succes!

Ziua Internațională a Tineretului: AMI, celebra artistă a noastră din showbiz, un model maramureșean de eficacitate! Calea fantastică către succes!

Ziua Internațională a Tineretului: AMI, celebra artistă a noastră din showbiz, un model maramureșean de eficacitate! Calea fantastică către succes!

Andreea Ioana Moldovan sau AMI este una dintre cele mai prolifice și iubite artiste din Maramureș! AMI a lansat hit după hit în cei mai recenți ani, și asta nu miră pe nimeni, dat fiind talentul său.

AMI (nume la naștere Andreea Ioana Moldovan, născută în 28 septembrie 1989, Baia Mare, România, este o cântăreață și compozitoare română. Numele de scenă AMI este un acronim, provenind de la inițialele prenumelor și numelui artistei: Andreea Moldovan Ioana. A început să colaboreze cu producătorul David Deejay în 2012, an în care a fost lansat și primul său disc single, „Trumpet Lights”.

AMI s-a născut pe 28 septembrie 1989, în orașul Baia Mare. A debutat în muzică la vârsta de 3 ani, după ce părinții i-au remarcat talentul. Primul concurs la care a participat a fost un festival de muzică local, unde a câștigat marele premiu cu interpretarea piesei „Un actor”. Au urmat cursurile la Palatul Copiilor din Baia Mare și participarea la numeroase festivaluri naționale și internaționale. De asemenea, a studiat și vioara timp de 12 ani.

AMI s-a mutat în București în clasa a XII-a, a susținut și promovat examenul de bacalaureat și a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică, secția Compoziție Jazz–Muzică Ușoară. Începând din 2009, artista a activat în trupa de backing vocals a Paulei Seling iar în 2011 a participat la prima ediție a concursului de talente X Factor, difuzat de Antena 1. Discul single de debut al lui AMI a avut premiera la 27 august 2012, se intitulează „Trumpet Lights” și este o colaborare cu Glance. Piesa compusă de David Deejay a ajuns pe locul 3 în Top Airplay 100 și a beneficiat de un videoclip realizat de Vali Bărbulescu și echipa VB Visuals.

În septembrie 2013, AMI a fost invitată să cânte alături de Grasu XXL melodia „Deja Vu” Piesa s-a bucurat de succes, ocupând prima poziție în topul celor mai difuzate piese din România.

Pentru artistă, „Deja Vu” reprezintă atât primul single în limba română, cât și o schimbare a stilului muzical. Pentru acest single, Grasu XXL și AMI au câștigat patru premii la Gala Media Music Awards din septembrie 2014. AMI a acceptat provocările din show-urile de supraviețuire și a participat la reality show-urile de televiziune Ferma vedetelor în 2016 la PRO TV, Exatlon România în 2019 la Kanal D și Sunt celebru, scoate-mă de aici! în 2022 la PRO TV. În 2019, AMI împreună cu Roxen, Theea Miculescu, Mihai Alexandru Bogdan și Viky Red au compus single-ul de debut al lui Roxen, intitulat „Ce-ți cântă dragostea”. Piesa a devenit un hit la începutul anului 2020, ocupând prima poziție în Top Airplay 100 în luna martie, la 81 de zile de la lansare. Anul 2020 i-a adus colaborări cu B.U.G. Mafia pentru „8 zile din 7”, Killa Fonic pentru „Antidot”, Mark Stam pentru „Ca să fii fericit” și Florian Rus pentru „Regrete”. În decembrie 2020, AMI a câștigat cel de-al cincisprezecelea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, difuzat de Antena 1. Pe 28 aprilie 2021, cântăreața a lansat single-ul „Enigma”, o nouă colaborare cu Tata Vlad de la B.U.G. Mafia.„Enigma” este primul single de pe viitorul album cu același nume și a ajuns pe locul 3 în Top Airplay 100 și a rămas în Top 10 încă 12 săptămâni. Primul single din 2022 se numește „Butterfly Dance”, este o colaborare cu Sasha Lopez și a fost lansat pe 28 aprilie. Apropo, pentru cei care încă nu știu, la cea mai frumoasă experiență a României la Eurovision, 2010, Playing With Fire, în backing vocals-ul Paulei Seling și a lui Ovi s-a aflat și AMI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu