Share
Ziua Internațională a Spunerii Basmelor

Ziua Internațională a Spunerii Basmelor

Data de 26 februarie marchează Ziua Internațională a Spunerii Basmelor. Ele însoțesc minunata lume a copilăriei.Este ziua în care părinții și cadrele didactice le citesc copiilor povești. Întâmplările fantastice, cu aventuri misterioase și situații incredibile îi captivează pe cei mici.

De la poveștile fraților Grimm, până la cele moderne, această zi este dedicată imaginației, atât a ascultătorului, cât și a cititorului, în egală măsură. Prinți, prințese, vrăjitoare,zâne, dragoni, plante și animale care vorbesc, sunt vedetele acestei sărbători.

Câteva dintre poveștile copilăriei sunt: Frumoasa din Pădurea Adormită, Cenușăreasa, Albă ca Zăpada, Cei trei purceluși, Crăiasa Zăpezii, Tom Degețel, Jack și vrejul de fasole, Hansel și Gretel.

Basmele și poveștile spuse copiilor de la vârste fragede au un rol important în dezvoltarea lor. Le îmbogățește vocabularul, imaginația. Citind copiilor constant, aceștia se vor familiariza cu lectura. Dacă părintele citește, copilul îl va imita .Părinții trebuie să poarte copiii spre poveștile cu ”A fost odată ca niciodată.” Basmul înfrumusețează copilăria și ajută la construirea unui viitor mai optimist al celui mic.

”La orice vârstă, omul este o ființă care se hrănește cu povești. De aceea, avuția povestirilor pe care au strâns-o oamenii de pe tot globul,din casă în casă, din secol în secol, fie în vorbă, fie în scris, a depășit celelalte avuții omenești,”spunea scriitorul și filosoful indian Rabindranath Tagore.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu