Share
Ziua Culturii Naționale Române: La Catedrala Episcopală cu hramul Sfânta Treime din Baia Mare, un parastas oficiat pentru Eminescu! (FOTO)

Ziua Culturii Naționale Române: La Catedrala Episcopală cu hramul Sfânta Treime din Baia Mare, un parastas oficiat pentru Eminescu! (FOTO)

Ziua Culturii Naționale Române: La Catedrala Episcopală cu hramul Sfânta Treime din Baia Mare, un parastas oficiat pentru marele Eminescu!

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare fost oficiată Slujba Parastasului pentru poetul național Mihai Eminescu.

Slujba a fost oficiată de către preacuviosul părinte arhim. Casian Filip, consilier social-filantropic și misionar și eclesiarhul lăcașului de închinare, dimpreună cu părinții slujitori. Slujba de pomenire a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii. Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Anual, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului sărbătorește Ziua Culturii Naționale prin evenimente și manifestări culturale. În acest an are loc desfășurarea Proiectului Concurs Eparhial artistic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” în contextul anului 2022 în Patriarhia Română ca „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”, Sectorul Cultural și Comunicații Media-online împreună cu Sectorul Teologic-Educațional din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, cu posibilitatea de înscriere până la 20 ianuarie 2022, arată Arhid. Adrian Dobreanu, responsabil Comunicații Media-online.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu