Share
„Zestrea minerală a României”, în premieră la Miercurea Ciuc

„Zestrea minerală a României”, în premieră la Miercurea Ciuc

Expoziția itinerantă „Zestrea minerală a României” a Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare se bucură de un succes deosebit pe plan național.

„Pe parcursul a aproape cinci ani, acest eveniment cultural de excepție a fost vernisat de nu mai puțin de 17 ori, de-a lungul și de-a latul țării. Am avut, zilele trecute, orgoliosul prilej de a deschide cea de-a optsprezecea expoziție la Miercurea Ciuc, în cadrul Muzeului Oltului și Mureșului Superior. Ne-am bucurat să putem prezenta publicului, într-un spațiu generos, pus la dispoziție de gazde, comorile științifice și estetice ale universului mineralogic național. Muzeul, structură din cadrul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (cu sediul la Sf. Gheorghe) este amplasat în centrul orașului, într-o clădire monument istoric de secol XIX.

Poziționarea și notorietatea sa, ne permite să apreciem că și expoziția noastră se va bucura de un aflux deosebit de vizitatori, fiind cu atât mai mult un pol de interes cultural”, transmit cei de la Muzeul de Mineralogie Baia Mare.

Deschiderea oficială a expoziției a avut loc vineri, 23 februarie, și poate fi vizitată până în 11 iunie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu