Share
Record de vizitatori în 2023 la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

Record de vizitatori în 2023 la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

Anul 2023 a adus un nou record de vizitatori la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare. Mai exact, au vizitat muzeul 32.860 persoane, doborâd recordul din 2016, când au fost 32.810.

”Proiectele desfășurate în anul 2023, primul an integral post-pandemic, demonstrează indubitabil că activitatea Muzeului de Mineralogie a reintrat pe făgașul normal, mai mult decât atât, cifrele, ce vor fi prezentate în continuare, fiind nu numai comparabile cu cele pre-pandemice, dar în cele mai multe cazuri superioare, constatare ce face din anul recent încheiat unul de top.

Cel mai important rezultat, cu care ne mândrim, este stabilirea unui nou record de vizitatori, precedentul, ce a rezistat un număr de 6 ani, aparținând anului 2016. Începutul de an a fost unul promițător prevestind acest succes, în primele trei luni înregistrându-se noi recorduri lunare, au urmat trei luni deosebit de fructuoase, apoi luna octombrie cu un nou record, astfel că, la final de an, am contabilizat 32.860 de vizitatori.

Cu certitudine acest nou record se datorează atât grupurilor de elevi care ne-au vizitat dar și numărului mare de evenimente culturale organizate sau la care am participat, în număr de 33, din foarte multe categorii: vernisaje expoziționale, manifestări științifice, activități educaționale, evenimente cultural-artistice, drumeții în natură, conferințe și lansări de carte, multe dintre acestea fiind ocazionate de celebrarea unor evenimente anuale, precum: Ziua Internațională a Pământului, Ziua Internațională a Muzeelor, Noaptea Europeană a Muzeelor, Ziua Copilului, Ziua Mondială a Mediului, Ziua Internațională a Geologilor, Noaptea Europeană a Cercetătorilor sau Ziua Internațională a Geodiversității”, transmit reprezentanții Muzeului de Mineralogie Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu