Share
Weekend plin de relaxare: Festivalul Internațional de Film de Animație a venit în Maramureș! Maraton de scurtmetraje la cinematografele din  Baia Mare și Borșa

Weekend plin de relaxare: Festivalul Internațional de Film de Animație a venit în Maramureș! Maraton de scurtmetraje la cinematografele din Baia Mare și Borșa

Copiii din județul Maramureș, dar și adulții, au parte în acest weekend de un maraton de filme de animație la două cinematografe, respectiv Cinema City și Cinema Borșa.

Publicul cinefil de toate vârstele este aşteptat, sâmbătă 10 iulie, între orele 18.00-02.00, la Noaptea Albă a scurtmetrajelor de Animaţie, care se va desfăşura în premieră la Cinema Muzeul Ţăranului Bucureşti. Proiecţiile realizate cu această ocazie sunt filme de autori din diferite colţuri ale lumii şi vor avea loc atât în sală cât şi în grădina de vară.

„Cu ocazia Festivalului Internaţional de Film de Animaţie – ABIFF 2021, deschidem şi grădina de filme din acest an, cu un program cu totul şi cu totul special în cadrul ABIFF, denumit Italia sub lupă şi care este dedicat scurtmetrajelor de animaţie recente din Italia, prezentate în festivaluri internaţionale de prestigiu, ale unor autori cu o puternică viziune artistică. Avem şansa apoi să vedem animaţii sub clar de lună până dimineaţa devreme într-un program dinamic, divers, cu filme care se potenţează reciproc”, a declarat Mirona Radu Coordonator Cinema Muzeul Ţăranului.

Programul complet al Cinema Muzeul Ţăranului poate fi consultat pe eventbook.ro. Noaptea Albă a Scurtmetrajelor de Animaţie are loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie – ABIFF, organizat de ABI Fundaţie. Festivalul va debuta în perioada 9-11 iulie în Bucureşti şi în alte peste 30 oraşe din ţară, şi va continua pe tot parcursul verii. Pe durata celor trei zile de lansare, festivalul doreşte să capteze atenţia publicului prin difuzarea a sute de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene, alese din peste 40 de ţări, proiectate pe 33 ecrane, confirmate până acum. Acestea pot fi văzute în programul Cinema City (Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Buzău, AFI Cotroceni Bucureşti, City Park Constanţa, Iulius Mall Cluj-Napoca, Deva, Galaţi, Iulius Mall Iaşi, Vivo Mall Piteşti, Ploieşti Shopping City, Piatra Neamţ, Rm. Vâlcea, Suceava, Sun Plaza Bucureşti, Târgu Mureş, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Shopping City Timişoara), Happy Cinema (Bucureşti, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Buzău, Sinaia, Piteşti), Cinema Muzeul Ţăranului din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cinematografele din Reşita, Caransebeş, Petroşani, Braşov, Satu Mare şi Borşa, conform unui comunicat de presă al ABIFF.

Filmele de animaţie din cadrul festivalului se adresează copiilor prin prezentarea unor producţii haioase, pline de şarm, dar şi educative, cât şi publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animaţie de autor. Lista integrală a oraşelor şi cinematografelor afiliate festivalului, precum şi programul de difuzare a filmelor pot fi găsite pe websiteul festivalului: abiff.ro. ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în iniţiativele: United Against Racism şi Radicalisation Awareness Network. Granturile SEE reprezintă contribuţia Islandei, Principatului Liechtenstein şi Regatului Norvegiei la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi la consolidarea relaţiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul şi sudul Europei şi statele baltice.

C.Ț.

Lasă un comentariu