Share
Vasile Barbul a devenit noul city manager al orașului Baia Sprie! Are experiență semnificativă în administrația locală din județul Maramureș!

Vasile Barbul a devenit noul city manager al orașului Baia Sprie! Are experiență semnificativă în administrația locală din județul Maramureș!

Vasile Barbul a devenit noul city manager al orașului Baia Sprie! Are experiență semnificativă în administrația locală din județul Maramureș!

Mutare-surpriză în administrația locală maramureșeană. Unul dintre cei mai experimentați funcționari maramureșeni de acum este noul city manager al orașului Baia Sprie.

„Ne ocupăm îndeaproape de proiectele pe care le avem în implementare în partea de sus a orașului: proiectul de amenajare a piațetei din zona Primăriei și cel complementar acestuia, construcţia centrului multifuncțional și amenajarea în continuare a căilor de acces și a spațiilor verzi din zonă.

Lucrăm cu echipe de constructori care manifestă atenție la detalii, la termene, iar în echipa noastră am câștigat un om calificat și profesionist în administrație în persoana domnului Barbul Vasile, actual administrator public al orașului. Ne bucurăm că ne-am întărit echipa de proiecte, iar Baia Sprie câștigă prin experiența lui anterioara vastă de administrator public”, arată reprezentanții administrației locale.

Vasile Barbul (56 ani) a activat în administrația publică locală din 1996, fiind cel mai tânăr viceprimar din istoria municipiului Baia Mare, la 30 ani. A îndeplinit funcția de viceprimar în perioada 1996-2004. Timp de 14 ani, a avut mai multe funcții de conducere în executivul Primăriei Baia Mare, fiind city manager sau administrator public, sau director de servicii publice și gospodărire comunală.

În 3 martie 2018 și-a dat demisia, pentru ca începând cu 1 aprilie 2018, până în 30 septembrie 2022 să fie administrator public al orașului Seini. Iar din 1 octombrie 2022, aceeași funcție, dar în Baia Sprie.

„Prioritățile sunt continuarea proiectelor pe fonduri europene, pe axa de mobilitate urbană și pe axa de regenerare urbană. Sunt desigur termene asumate care trebuie repectate. Avem și proiecte pe PNDL și Anghel Saligny care sunt în derulare. Totodată avem și proiecte noi. În acest sens, știind că sunt în Baia Sprie, m-a contactat un reprezentant al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, interfața pentru accesarea fondurilor europene la noi și au spus că vor trimite o delegație alcătuită din trei persoane pentru a afla care ar fi proiectele. Desigur, avem și multe proiecte care se realizează din fonduri locale. Sunt încântat că am găsit o echipă bună în Baia Sprie, foarte bine pregătită profesional. Orașul Baia Sprie are un mare potențial de valorificare a obiectivelor de ordin local și o mare posibilitate de a se dezvolta. Este un fost oraș minier și care se poate dezvolta foarte mult economic vorbind”, arată pentru DirectMM.ro Vasile Barbul, noul city manager al orașului Baia Sprie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu