Share
Valoare recunoscută: Memorial în amintirea sportivului băimărean Laszlo Kovacs, organizat de Federația de Culturism. Va avea loc în luna octombrie

Valoare recunoscută: Memorial în amintirea sportivului băimărean Laszlo Kovacs, organizat de Federația de Culturism. Va avea loc în luna octombrie

Se spune că personalitățile nu mor niciodată, iar una dintre modalitățile prin care se face confirmarea nemuririi în memoria colectivă este un eveniment care să îi poarte numele. Pe acest principiu au mers și reprezentanții Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF), care au decis organizarea unei competiții în amintirea sportivului băimărean Laszlo Kovacs.

„În cadrul ultimei ședințe a Biroului Federal al FRCF am hotărât să organizăm o competiție anuală, destinată tuturor categoriilor de vârstă. Memorialul ”Kovacs Laszlo” este închinat celui care ne-a fost prieten, coleg și o sursă de inspirație. Prima ediție va avea loc la data de 2 octombrie 2021 (n.red. – în Baia Mare). Sunt convins că cei care l-au cunoscut și respectat pe Laci vor fi prezenți la acest eveniment”, a anunțat Gabriel Toncean, președintele FRCF.

Sportivul băimărean Laszlo Kovacs a plecat către stele în noaptea de 23 spre 24 februarie, răpus de o boală necruțătoare la numai 48 de ani. Cu puțin timp înainte, în 5 ianuarie 2020, președintele FRCF, Gabriel Toncean, împreună cu vicepreședintele Monica Mureșan, i-au înmânat lui Laszlo Kovacs diploma de excelență și titlul de IFFB Master, astfel devenind arbitru internațional de nivel excepțional, titlu oferit de Raphael Santoja, președintele forului internațional.

Acestă certificare a venit să reconfirme calitățile morale deosebite și valoarea ca profesinist. Laszlo (Laci pentru prieteni) Kovacs și-a început cariera sportivă la 19 ani, activând neîntrerupt până în anul 2004. După o pauză, a revenit în competiții în anul 2010, devenind campion național la categoria sa. Laci a fost extrem de iubit în comunitatea băimăreană. Ca atare, gestul Federației Române de Culturism și Fitness este unul care trebuie apreciat, întrucât confirmă, încă o dată, valoarea lui Laszlo Kovacs.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. LEGENDA BUCOVINEI!!!!

    Din Păcate Doar Vorbe Nu sa Facut nici o Ediție Memorial Laszlo Kovacs.

    Răspunde

Lasă un comentariu