Share
Un vis devine realitate: Adăpostul de animale al Asociației Fight For Animals capătă tot mai mult contur. Are deja primul locatar. Vezi primele imagini! (FOTO)

Un vis devine realitate: Adăpostul de animale al Asociației Fight For Animals capătă tot mai mult contur. Are deja primul locatar. Vezi primele imagini! (FOTO)

Un vis devine realitate! Adăpostul de animale al Asociației Fight For Animals capătă tot mai mult contur. Are deja primul locatar, cățelușa salvată de pe lanț din Făurești. Avem primele fotografii!

Proiectul Paul’s Shelter este în derulare. În galeria foto puteți vedea cum arată primele locuri. Un loc a fost ocupat de cățelușa salvată de pe lanț cu tumoră din Făurești, despre care vă relatăm imediat!

„Construim acest adăpost exact pentru astfel de cazuri, salvăm, îi punem pe picioare și le găsim stăpâni potriviți. Este un proiect uriaș pentru bunăstarea animalelor din județul Maramureș și nu numai, construit la standarde europene, conform legislației. În paralel cu acest proiect dorim sa construim un adapost pentru pisici, cu toate dotările necesare”, arată Paul Oșan, fondatorul Asociației Fight For Animals Baia Mare.

Reprezentanții asociației care apără drepturile micilor necuvântătoare arată că au avut parte de susținere din partea unor parteneri din diverse domenii, fie administrație publică, fie din domeniul medicinei veterinare, fie din partea unor persoane fizice. „Adăpostul este în Lăpușel, comuna Recea, județul Maramureș. O comună unde deja am intervenit cu două campanii masive de sterilizări, pentru a reduce numărul de pui care se nasc și ajung abandonați. Acest adăpost are în permanență un tehnician veterinar și un îngrijitor”, mai arată Paul Oșan.

Și acum povestea cățelușei salvate din Făurești, primul locatar al adăpostului! Satul Făurești, comuna Copalnic-Mănăștur, 20 august. „O cățelușă în vârstă de peste 9 ani, cu o tumoră gigantă, infectată, necrozată, ținuța pe 1.5m de lanț, subnutrită, plină de paraziți externi, de asemenea interni, a fost preluată de asociația noastră după un dialog de câteva zeci de minute, un dialog de convingere, deoarece în opinia doamnei, cățelușa nu mai are mult de trăit și să o lăsăm așa cum e… Nu am putut sta nepăsători la acest caz. A fost dusă de urgență la Alfavet – Cabinet Veterinar Baia Mare, unde după un consult, a fost confirmată această tumoră. S-a administrat tratamentul corespunzător, pre-operator, iar la începutul săptămânii viitoare, va fi operată, mai exact va fi extirpată tumora. Este bine, a mâncat, acum, după 9 ani va sta pe un culcuș moale, cald și liniștit. Exact de ce are ea nevoie”, arată reprezentanții Asociației Fight For Animals Baia Mare.

Miercuri, 25 august. „Cățelusa din Făurești a fost operată. A scăpat de tumora gigant. Acum urmează o perioadă de refacere și punere în greutate iar apoi vaccinarea. Până atunci vom începe promovarea ei spre adopție. Chiar dacă mai are câteva luni de trăit sau ani, ne dorim să îi aibă și să îi simtă așa cum e normal, departe de lanț, departe de cușca aia mizerabilă”, anunță reprezentanții asociației.

Așadar un caz rezolvat momentan cu bine. Rămâne adopția acum. Cu siguranță că nu este singurul caz de acest fel din Maramureș, tocmai din acest motiv adăpostul care este în construcție și dezvoltare este extrem de necesar pentru micii necuvântători cu care soarta nu a fost prea generoasă. Ține însă de noi să devină una generoasă, așadar cei care doresc să întindă o mână de ajutor pentru atingerea acestui scop o pot face aici: Asociatia Fight for Animals – RO50BTRLRONCRT0588987801. Fă un bine micuțelor animale!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu