Share
Un proiect foarte benefic: 40 de localități din județul vecin Satu Mare vor fi protejate cu tunuri anti-grindină

Un proiect foarte benefic: 40 de localități din județul vecin Satu Mare vor fi protejate cu tunuri anti-grindină

Proiect extrem de ambițios în județul Satu Mare. 40 localități vor fi așadar protejate de o nouă tehnologie de tunuri anti-grindină. Acesta se află într-o fază destul de avansată, întrucât autoritățile din județul vecin au anunțat deja câștigătorul licitației.

Județul Satu Mare va beneficia de cea mai nouă tehnologie de combatere a efectelor grindinei asupra culturilor și bunurilor materiale. Astfel, în 40 de localități ale județului vor fi amplasate generatoare terestre care vor intra în acțiune în urma unei avertizări meteorologice.

„A fost încheiată procedura de achiziție publică a contractului ce are ca obiect proiectarea și realizarea rețelei automatizate de generatoare terestre în scopul combaterii căderilor de grindină din cadrul proiectului „Mitigating the negative effects of hail in Satu Mare county”, cod ROHU-102, acronim Silver”.

Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de ofertantul M SYS SRL, iar semnarea contractului se estimează a avea loc la data 31.08.2021. Prețul ofertei câștigătoare are o valoare de 2.838.055,11 lei fără TVA. Județul Satu Mare implementează acest proiect în parteneriat cu Serviciul Național de Meteorologie din Ungaria, fiind finanțat prin fonduri europene”, arată reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.

Trebuie să mai spunem faptul că în ultima vreme fenomene așa cum este grindina sunt întâlnite tot mai des. Să nu uităm episoadele de cod roșu din ultimii ani dar și de pagubele cauzate de gheață, fiind afectate culturi agricole, autoturisme de orice fel, dar și gospodării, fie ele case ori blocuri.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu