Share
Un moment realmente special în județul Maramureș: O frumoasă vârstă a împlinit veteranul de război Dumitru Stan, municipiul Sighetu Marmației:101 de ani (FOTO)

Un moment realmente special în județul Maramureș: O frumoasă vârstă a împlinit veteranul de război Dumitru Stan, municipiul Sighetu Marmației:101 de ani (FOTO)

Un moment realmente special în județul Maramureș! O frumoasă vârstă a împlinit veteranul Dumitru Stan din Sighet: 102 de ani! Așadar îi dorim și noi: La mulți ani fericiți dar și cu multă sănătate!

Clipe speciale în municipiul Sighetu Marmației. După ce zilele trecute am avut o frumoasă aniversare în satul Fânațe, comuna Cernești, unde doamna Maria Vasiac a împlinit 102 ani, acum ne mutăm în municipiul de pe Tisa, unde domnul Dumitru Stan, veteran de război, a împlinit 101 ani. Acest fapt care nu putea fi trecut cu vederea de către administrația locală, ai cărei reprezentanți i-au făcut seniorului o vizită.

„Unul dintre puținii veterani de război din județul Maramureș care mai sunt în viață a împlinit astăzi venerabila vârstă de 101 ani. Sublocotenent în retragere, locuitor al municipiului Sighetu Marmației, domnul Stan Dumitru este o carte vie de istorie, de demnitate și de aleasă omenie. Am fost deosebit de onorat să-l felicit pentru cei 101 ani de viață și de istorie, la el acasă, unde împreună cu distinsa sa soție se bucură de bogăția experiențelor trăite, dar și de o minunată grădină îngrijită exemplar.

În semn de aleasă prețuire și recunoaștere a faptelor de vitejie și a curajului de care a dat dovadă, i-am înmânat în numele administrației locale și a comunității sighetene o plachetă aniversară și un tort aniversar. Cu simplitatea care-l caracterizează, a apreciat mult gestul, care desigur este doar un mic simbol prin care am încercat să ne arătăm recunoștința față de unul dintre cei mai de seamă sigheteni. Darul care l-a emoționat până la lacrimi însă, a fost drapelul tricolor, pentru care și alături de care a luptat pe front și a înfruntat vitregiile acelor vremuri. Vă mulțumim pentru dragostea de neam și țară de care ați dat dovadă, dar și pentru sacrificiul și dăruirea cu care ați luptat pe front pentru ca noi să ne putem bucura astăzi de o țară liberă și întregită. Sănătate și mulți ani, domnule Sublocotenent în retragere – veteran de război, Stan Dumitru!”, arată Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu