Share
Un meci de neuitat: Avântul din Maramureș a jucat în Cupă cu marea campioană a României; Cum a șocat echipa din Bârsana acum 10 ani fanii sportului

Un meci de neuitat: Avântul din Maramureș a jucat în Cupă cu marea campioană a României; Cum a șocat echipa din Bârsana acum 10 ani fanii sportului

Un meci de neuitat: Avântul din Maramureș a jucat în Cupă cu marea campioană a României; Cum a șocat echipa din Bârsana acum 10 ani fanii sportului

Marți, 26 septembrie 2023, se împlinesc exact 10 ani de la meciul istoric cu Steaua București din Cupa României. „Țin să le mulțumesc pentru performanța obținută și nu în ultimul rând suporterilor atât de la noi cât și din întreaga țară, galeriei care a fost la mare înălțime”, arată capitanul acelei echipe de vis, Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

În acel an, Avântul Bârsana a avut un parcurs fenomenal. Echipa de Liga 4 a câștigat, atunci, Cupa României pe Maramureș, după care a eliminat, pe rând, Plimob Sighetu Marmației (8-5), Unirea Dej (2-1), FC Universitar Baia Mare (2-1), Olimpia Satu Mare (2-1) și Gloria Bistrița (3-2). Din păcate, echipa maramureșeană s-a înclinat în fața Stelei București, în partida disputată în 16-mi, în Berceni, cu 4-0. Însă, foarte important de precizat este faptul că la pauză era numai 1-0 pentru cea mai titrată echipă din România.

Foarte de important de spus este, însă, faptul că maramureșenii au mers însoțiți la marele meci de o mulțime de suporteri din comună. Aceștia au făcut o atmosferă incredibilă, cu muzică tradițională, așa cum numai moroșenii știu să facă, atrăgând toate privirile și camerele de fotografiat sau de filmat (iar asta pe bună dreptate!). Vezi imaginile superbe, la finalul materialului! Trebuie să menționăm și că celebra fotografie cu duelul dintre el și Mihai Costea (vezi mai jos, lângă caseta meciului) este păstrată cu sfințenie de primarul Teodor Ștefanca (pe atunci viceprimar, antrenor și căpitan) în biroul de la Primăria Bârsana.

Iată echipele în acel duel inedit, care va rămâne în istorie (cu promisiunea că vom mai vorbi despre acest meci)!
Steaua București: Niță – G. Matei, Bratu, Varela, Pârvulescu – Prepeliță, Neagu – Râpă, Răduț, Mitriță – M. Costea. Antrenor: Laurențiu Reghecampf. Rezerve: Tătărușanu, Filip, Aldea, Tatu, Grădinaru, Kapetanos, Iancu
Avântul Bârsana: Paşcu – Coşa, Rahovan, Dăncuş, Dunca – Teodor Ştefanca, Petre Stan – Deac, Ţiple, Ofrim – Marincean. Antrenor: Teodor Ștefanca. Rezerve: Vasile Iură, Vasile Mărginean, Florin Godja, Alexandru Ştefanca, Ioan Zonga, Ion Godja Mitraş, Florin Grigor, Mihai Pop, Ion Godja.

Am vorbit cu căpitanul acelei echipe de vis, primarul actuial al comunei Bârsana, Teodor Ștefanca. Puțini știu istoria acestei fotografii care, de altfel, se află, înrămată, în biroul primarului. A făcut o întindere după ce l-a blocat pe atacantul naționalei de atunci, dar l-a oprit pe atacantul campioanei, în cele din urmă.

„Un meci la care am visat cu ochii deschiși. Iar acest vis mi-a fost împlinit cu ajutorul băieților, colegilor de echipă, care au fost fenomenali și până la acel joc, dar și la jocul cu Steaua din 16-imile Cupei României. Un vis împlinit cu ajutorul lui Dumnezeu. Suporterii au fost lângă noi pe tot parcursul Cupei României, aici, acasă, în Bârsana, iar ulterior în Berceni, unde au făcut spectacol în tribune, fapt pentru care le mulțumim și acum! O amintire atât de plăcută, am scris istorie în fotbalul românesc, iar mesajele de încurajare din toată țara si apoi de felicitare ne-au făcut să ne simțim mândri pentru ca încă se mai vorbește de acel meci și astăzi”, arată pentru DirectMM.ro Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana. Și primarul și-a propus să repete isprava, realizând o bază sportivă pentru viitorii dornici de performanță. Bârsana are clar viitor! Depinde de autorități cum își vor promova valorile!

Cătă ȚINEGHE


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu