Share
Un eveniment de amploare: În județul Maramureș, va fi inaugurată cea mai nouă sinagogă și printre cele mai mari din Europa de Est! 500 evrei, așteptați! (FOTO)

Un eveniment de amploare: În județul Maramureș, va fi inaugurată cea mai nouă sinagogă și printre cele mai mari din Europa de Est! 500 evrei, așteptați! (FOTO)

Un eveniment de amploare!: În județul Maramureș, va fi inaugurată cea mai nouă sinagogă, și printre cele mai mari, din Europa de Est! 500 evrei sunt așteptați!

Cea mai nouă Sinagogă construită în Europa și una dintre cele mai mari din Europa de Est va fi inaugurată la începutul lunii noiembrie 2021 la Sighetu Marmației, arată reprezentanții administrației locale.

Aceasta a fost construită pe locul Marii Sinagogi Ortodoxe, fost sediu al dinastiei de rabini Teitelbaum, fiind la acea vreme şi una dintre cele mai importante centre de cultură iudaică din Europa. Vechea Sinagogă a fost distrusă de trupele naziste în momentul retragerii, în octombrie 1944, mai arată reprezentanții autorităților din municipiul de pe Tisa.

Zilele trecute, primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității iudaice care se ocupă de coordonarea lucrărilor și de organizarea evenimentului inaugural. „Întâlnirea a avut ca scop informarea edilului local cu privire la evenimentele ce urmează a se desfășura în luna noiembrie în orașul nostru, prezentarea complexului religios, dar și însemnătatea pe care o poate avea acesta pentru municipiul nostru. Peste 500 de evrei sunt așteptați la Sighetu Marmației cu prilejul inaugurării lăcașului de cult, a cărui piatră de temelie a fost pusă pe 21 mai 2017, în prezența a 280 de rabini veniți din toată lumea”, arată reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

Este evident faptul că va avea loc evenimentul doar dacă actualul context epidemiologic va permite asta. Spunem asta întrucât tocmai astăzi municipiul de pe Tisa a intrat în carantină zonală pentru o perioadă de două săptămâni. Desigur dacă incidența va scădea în acest interval, cu siguranță că nu vor exista probleme în desfășurarea evenimentului.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu