Share
Un Clan de succes: Un actor băimărean, în distribuția noului sezon al serialului românesc! originar din Botoșani, adoptat de maramureșeni de 9 ani!

Un Clan de succes: Un actor băimărean, în distribuția noului sezon al serialului românesc! originar din Botoșani, adoptat de maramureșeni de 9 ani!

Un Clan de succes: Un actor băimărean, în distribuția noului sezon al serialului românesc! originar din Botoșani, adoptat de maramureșeni de 9 ani!

Veste minunată pentru cinefilii iubitori de Maramureș! „Clanul”, serialul de succes, cu care sigur v-ați obișnuit, pe Pro TV, va avea sezonul 3. Au început filmările, iar din distribuție va face parte și Dragoș Călin.

Cu siguranță v-ați familiarizat cu Dragoș Călin. Este Actor la Teatrul Municipal Baia Mare, președintele Asociației Artspot și directorul Festivalului Aproape din Baia Mare, care a avut loc în 4-12 mai și care s-a dovedit a fi un mare succes, încă de la prima ediție.

„Clanul”

„Azi (n.red. – 23 mai 2023) am avut bucuria și șansa să filmez pentru un episod din Clanul, sezonul 3. Mi-a plăcut. Mult. Mâine, trebuia să joc în Floare de cactus, la Teatrul Municipal Baia Mare, dar s-a amânat din motive medicale. Joi, plec din nou la Casa din Vale Breb, unde susțin un alt workshop pentru SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili. Pe 26 mai, tinerii din trupa mea de teatru își joacă “Ore închise” la Colegiul de Arte Baia Mare. În 31 mai, ne vedem la Floare de cactus. În 1 Iunie, plec la Festivalul Internațional de Teatru Oradea – FITO. Jucăm același Floare de cactus, în regia lui Daniel Vulcu, acasă la dumnealui! În 2 Iunie, apare episodul cu mine din Povesti cu Vlad. Podcast de Maramu’. În 10 Iunie, începe Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, la teatrul nostru. Trăiesc o perioadă tare frumoasă din viața mea. Sunt recunoscător. Uberistul din această seară, sirian stabilit de 6 ani aici, mi-a zis că “România e o țară iubită de cel de sus”. Gânduri bune tuturor!”, arată actorul Dragoș Călin. Cât despre rolul său, evident că informațiile vor fi divulgate la momentul potrivit.

Povestea

În 26 august 2022, actorul mărturisea despre aventura sa în Maramureș. „Azi, s-au făcut 8 ani de când am ajuns la Baia Mare. A doua zi aveam prima repetiție la Teatrul Municipal Baia Mare 5 luni mai târziu, de ziua lui Eminescu, avea loc prima întâlnire a ceea ce avea să devină trupa mea de liceeni, TheSnooP. Încă un pic de timp și a apărut Artspot – Baia Mare, având ca misiune să ducă teatrul între tinerii orașului și nu numai. În 2016, timp de 24 de ore, am crezut că am tumoare undeva prin craniu. Îmi pierdusem auzul în proporție de 90%. Dar a fost ceva minor. În 2 săptămâni mi-am revenit complet. În 2018, am fost admis la unul din cele mai bune masterate de regie. Și au urmat mii de kilometri parcurși între Baia Mare, Cluj și Târgu Mureș. Am sunat un taxi dintr-un Kaufland și, când să-i zic adresa, uitasem în ce oraș sunt. În 2019, m-am îndrăgostit de munții din Maramureș. Tot în 2019, am plecat două săptămâni într-un stagiu la unul din cele mai bune teatre din Europa, Nowy Teatr Varșovia. Aveam să-mi schimb mult gândurile despre teatru după acea experiență. Tot în 2019, am avut primele discuții cu autoritățile ca Artspot să primească un spațiu în care, cu mâinile noastre, să amenajăm un mic teatru, care să crească frumos pe lângă Teatrul BM, cu tot felul de idei îndrăznețe. În 2020, împreună cu prietenul Vali V. Popescu, fost actor la BM, am scos la lumină unul din cele mai dragi proiecte ale mele: Van Dan – 10 ani de sânge murdar. Un spectacol despre droguri, după o poveste reală. În 2021, an de cumpănă în viața mea, m-am sfătuit săptămânal cu munții din MM. Iar într-una dintre drumeții, Ignișul avea doar urmele mele în zăpada până la genunchi. Era atâta de frig… Nu știu ce-a fost în capul meu… Tot în 2021, am mai vorbit o dată cu autoritățile despre acel spațiu de teatru curajos. La final de 2021, am realizat că nu sunt singur și că am foarte, foarte mulți oameni în jur, care m-au primit în sânul lor și care-mi luminează viața. E 2022, și realiez că am jucat mult în acești ani. Și am învățat foarte, foarte multe în Teatrul BM. E 2022, și Teatrul BM introduce în stagiunea teatrală spectacolele tinerilor din Artspot. E 2022, și am organizat primul festival de teatru. E 2022, și mă gândesc să-mi aprofundez studiile printr-un nou masterat sau să îmi fac planul de doctorat. Între timp, în acești ani, mi-am crescut o ordine în suflet și în viață. Baia Mare mi-a oferit multe. Mi-a dat o liniște. Mi-a dat un calm ardelenesc. Mi-a dat timp, spațiu.BSunt recunoscător. Am prieteni. Sunt sănătos. Iubesc și sunt iubit. 8 ani de Baia Mare. (Se poate spune că-s băimărean, așa-i?)”, arăta actorul. Între timp, a trecut și prima ediție a Festivalului Aproape Baia Mare. Și sunt deja 9 ani!…

C.Ț.

Foto – filmări serialul Clanul


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu