Share
Un artist al credinței: În județul Maramureș obișnuia părintele Constantin Necula să petreacă vacanțele de vară în copilărie. Acum este preotul iubit și activ!

Un artist al credinței: În județul Maramureș obișnuia părintele Constantin Necula să petreacă vacanțele de vară în copilărie. Acum este preotul iubit și activ!

Un artist al credinței: În județul Maramureș obișnuia părintele Constantin Necula să petreacă vacanțele de vară în copilărie. Acum este preotul iubit și activ!

Cu siguranță pe rețelele de socializare navigând sau urmărind programele de la TV, ai avut ocazia să îl întâlnești pe părintele Constantin Necula. Cu o acuratețe fantastică, este un artist al dialogului și prieten al tineretului creștin, căruia îi propovăduiește Cuvântul Domnului pe înțelesul său.

Tocmai de aceea este limpede că este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați preoți din țara noastră. Iar fiecare masă rotundă la care participă este succes garantat, întrucât părintele Constantin Necula știe să explice tânărului contectat la realitatea modernă a Internetului nelimitat de ce credința trebuie să joace un rol important în existența sa. Părintele Necula este un veritabil exemplu de adaptare a adaptării Bisericii la modernism.

Constantin Necula s-a născut la 19 iulie 1970 în municipiul Brașov, a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, Brașov (1989), Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu, 1994 (șef de promoție). Din 2004 este doctor în teologie. Conferențiar universitar (2007-prezent), Lector universitar (2002-2007), Îndrumător practică pedagogică pentru predarea religiei (2004-2009), Asistent universitar (1998-2002), Duhovnic (1996-2006), Preparator universitar (1995-1998). Este autor al mai multor volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, de cărți pentru copii și tineret. A tradus de asemenea mai multe volume. Colaborator cu articole și studii la numeroase publicații din țară și din străinătate. Foarte popular printre creștinii ortodocși, și nu numai, pentru conferințele susținute și numeroasele interviuri în presa din țară și din străinătate.

Este autor a peste 50 cărți unde este doar el autor și coautor sau coordonator în alte câteva zeci. Cel mai recent succes este „Sensul Vieții”, alături de omul de televiziune originar din Baia Mare, Mihai Morar, care a fost un veritabil bestseller din primele ore. Pentru a vă face o idee cu privire la succesul acestei cărți, imaginați-vă că acest titlu s-a vândut în 140.000 exemplare în doar trei luni. Părintele Necula este un prolific om de televiziune, are la TVR, în cadrul emisiunii „Universul Credinței”, rubrica „Bucuria Credinței”. Mai are pastila „Zi de zi”, începută în plină pandemie de COVID19, în septembrie 2020. Gândită ca un moment de meditaţie zilnică, un gând asupra zilei ce a trecut şi a celei care urmează să vină, un cuvânt duhovnicesc adus de unul dintre cei mai iubiţi preoţi ai momentului, rubrica a împlinit în 26 ianuarie 500 ediții. Iar numărătoarea continuă inclusiv acum! Părintele Necula este și editorialist la doxologia.ro, cuvintele sale de învățătură fiind extrem de urmărite. Activitatea sa misionară este una excepțională, dovadă fiind evenimentele din toată țara la care participă cu plăcere.

Este o personalitate cu o activitate foarte complexă, este cofondator și la Asociația „Sus Inima”, care are ca obiect ajutorarea pacienților oncologici. De asemenea, preotul Necula este preşedintele Asociaţiei Crucea Albastră, care ajută dependenţii de alcool şi droguri, fiind cunoscut ajutorul dat de el atât acestor pacienţi, cât şi medicilor psihiatri din Sibiu. Cuvântul său este atât de ascultat încât în timpul pandemiei, părintele Constantin Necula a fost numit consultant în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, ca să ajute în lupta cu COVID-19, manifestându-și încrederea în medici.

Iată un lucru foarte important despre părintele Constantin Necula! Acesta are o legătură profundă cu Maramureșul. Iubitul preot a mărturisit în repetate rânduri că a copilărit pe meleagurile noastre și chiar aici a făcut cunoștință cu cuvântul Domnului. Părintele a mărturisit faptul că toate vacanțele și le petrecea în Maramureș, în zona Vișeului, în familia unei mătuși care era foarte aproape de Biblie și îi citea din Sfânta Scriptură. Weekendul acesta părintele Constantin Necula a revenit în Maramureș. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Satmarului, în acest an, de praznicul Bunei Vestiri (25 martie), la Mănăstirea Moisei se va afla în mijlocul credincioșilor Pr. Prof. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula. De asemenea, sâmbătă, 26 martie, la Casa de Cultură a orașului Vișeu de Sus părintele va susține conferința cu titlul „Maica Domnului, ocrotitoarea creștinilor”. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Vișeu, în parteneriat cu Mănăstirea Moisei și va începe la ora 17.00. Duminică, 27 martie, părintele Constantin Necula s-a aflat din nou la Mănăstirea Moisei. „De suflet, pentru suflet de creștin. Părintele Constantin Necula a revenit pe meleagurile pe care le cunoștea de copil, însă nu pentru a se bucura de vacanță, ca odinioară, ci, de data aceasta, pentru a ne bucura pe noi. Prin intermediul conferinței ”Maica Domnului – ocrotitoarea creștinilor”, organizată de Protopopiatul Ortodox Vișeu și Mănăstirea Moisei, părintele Constantin Necula ne-a bucurat sufletele cu cuvântul său plin de har și lumină. Mulțumim, părinte profesor!”, arată reprezentanții Centrului Cultural-Social Viseu de Sus. Cuvintele sale au fost extrem de apreciate de audiență. Vezi Video și AICI dar și AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu