Share
Ucraina: Rușii au instalat lansatoare de rachete în centrala nucleară de la Zaporojie și trag cu ele de acolo

Ucraina: Rușii au instalat lansatoare de rachete în centrala nucleară de la Zaporojie și trag cu ele de acolo

Operatorul ucrainean de energie nucleară a acuzat armata rusă că a desfășurat lansatoare de rachete la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei și a tras de acolo asupra regiunilor Nikopol și Dnipro, unde au fost raportate lovituri în noaptea de vineri spre sâmbătă, transmite AFP, arată hotnews.ro.

„Ocupanții ruși au instalat sisteme de lansare a rachetelor pe teritoriul centralei nucleare din Zaporojie”, a afirmat președintele Energoatom, Petro Kotin, pe Telegram, după un interviu televizat pe canalul ucrainean United News.

„Situația (de la uzină) este extrem de tensionată, iar tensiunea crește pe zi ce trece. Ocupanții își aduc acolo echipamentele, inclusiv sisteme de rachete cu care au lovit deja peste râul Nipru și pe teritoriul Nikopol”, la 80 km sud-vest de Zaporojie, a spus el.

Până la 500 de soldați ruși se află în continuare la locul uzinei și o „controlează”, a spus el.

Cea mai mare centrală electrică din Ucraina a căzut în mâinile forțelor rusești la începutul lunii martie, la scurt timp după invazia Ucrainei de la 24 februarie.

Aproape întreaga țară a fost plasată în stare de alertă aeriană pe timpul nopții de vineri spre sâmbătă și mai multe bombardamente au fost raportate de surse oficiale și neoficiale pe rețelele de socializare, cum ar fi în regiunile Nikolaev și Donețk.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat vineri seară, în obișnuita sa declarație zilnică, lovituri în Dnipro (est), Kremenchuk (sud-est de Kiev) și în regiunea Kievului, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu