Share
Cascada Cailor, o destinație de vizitat în Maramureș

Cascada Cailor, o destinație de vizitat în Maramureș

Cascada Cailor se află în apropierea stațiunii montane Borșa și la 12 kilometri de oraș.
Este cea mai mare din România, având aproape 90 de metri înălțime, amplasată la o altitudine de 1300 de metri. Până acolo se ajunge cu telecabina, care urcă spre vârful pârtiei de schi. Amatorii de mișcare, pot face o plimbare de o oră prin pădure.
Indiferent de anotimpul în care se vizitează, cascada e la fel de impresionantă.
Numele ei vine de la trei legende locale. Una leagă numele de o herghelie de cai trimisă pe aceste meleaguri, de pe tărâmult celălalt. În a doua legendă se povestea că turmele de cai pășteau din primăvară până în toamnă, în partea de sus a Munților Rodnei. S-a întâmplat ca, într-o zi, caii să fie atacați de un urs. Panicați, aceștia au sărit de pe munte, în groapa care a devenit Cascada Cailor. Cea de-a treia amintește de perioada anilor 1700, când au năvălit tătarii pe acele meleaguri. Ca să scape de furia lor, caii s-au aruncat în hău. În apa cascadei sunt și lacrimile borșenilor care au plâns pierderea celor mai frumoase exemplare ale comunității.
Apele care se adună de pe munte formează un cerc glaciar ce alunecă pe versantul abrupt al muntelui Piatra Rea și se revarsă spre Podul Cailor.
Peisajul deosebit de pitoresc încântă privirea și transmit turiștilor o liniște interioară si o evadare din cotidian.
Peisajul de poveste, aerul ozonat oferă un spectacol greu de egalat. Tocmai de aceea, majoritatea celor care vizitează Cascada Cailor se întorc și a doua oară.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu