Share
Băimăreanul Liviu Pop a dat alarma în cinci județe, după city-break-ul care l-a dus și în Veneția

Băimăreanul Liviu Pop a dat alarma în cinci județe, după city-break-ul care l-a dus și în Veneția

Liviu Pop e consilier superior în cadrul departamentului Transporturi Publice și Protecție Civilă din cadrul Primăriei Baia Mare, iar pe linie sindicală este secretar general al Filialei maramureș a Cartel Alfa. De curând are și calitatea de auto-izolat la domiciliu, după ce a dat alarma la Direcțiile de Sănătate Publică din cinci județe. Adică de acolo de unde erau cei 52 de turiști plecați într-un city-break în Italia: câte 20 din Maramureș și Satu Mare, restul din Sălaj, Bistrița-Năsăud și Cluj.

Băimăreanul,  împreună cu soția, a plecat din Baia Mare cu autocarul vineri, 21 februarie, la ora 05.00 dimineață. Dar abia la întoarcere, pe când erau în Slovenia, au primit notificări de la Ministerul Afacerilor Externe cu privire la carantina din Italia. Cam târziu, căci – nefiind avertizați – au profitat de faptul că au fost cazați  la o distanță accesibilă față de Veneția, așa că au mers și au vizitat-o vreo trei ore. N-ar fi făcut-o dacă ar fi fost avertizați; mai mult, nici nu ar fi plecat în city-break.

„La plecarea din țară nu s-a știut nimic, nimeni nu a anunțat nimic. De ce MAE nu a emis atenționare de călătorie? Dacă știam, în mod evident nu plecam în excursie. Am primit  prin SMS informarea pe drumul de întoarcere, când ne aflam deja în Slovenia. Având experiență în Protecția Civilă, am cerut tuturor colegilor din autocar să facem o listă, pe care am trimis-o ulterior la dr. Rareș Pop, directorul DSP Maramureș. El nu fusese anunțat de către structurile centrale de situație, așa cum era normal,. A aflat de la mine, când i-am trimis tabelul. Am revenit acasă luni dimineața la ora 5.00, dar nu am mers la serviciu, ci am intrat automat în autoizolare, conform procedurii. Eu am comunicat situația și șefului de bloc. Dacă ies, o fac cel mult până la debara, și acolo merg cu mânuși. Am înțeles că primele două, trei zile sunt cele mai importante. Noi am trecut cu bine. Cred că lumea inventează prea mult și se ajunge la panică. Cetățenii trebuie să fie mai responsabili, zic eu. Iar cei care se întorc în țară să nu evite procedurile impuse” – a povestit Liviu Pop (C.Ț.)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu