Știința Explorări joacă două meciuri în trei zile cu CSM București pe teren propriu - 12 minute în urmă
Peste 50 de clădiri și terenuri degradate din Baia Mare intră pe lista cu impozitare specială - 13 minute în urmă
Noul showroom Toyota Baia Mare și-a deschis porțile - 44 minute în urmă
„Cupa Crăciunului” va aduce magia sărbătorilor pentru șahiștii băimăreni - 2 ore în urmă
Autobuzul lui Moș Crăciun se pregătește să pornească la drum în Baia Mare - 2 ore în urmă
„Feeria de Crăciun: O poveste prin dans și gimnastică ritmică”, la LPS Baia Mare - 2 ore în urmă
Rugăciune și colind la Catedrala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației - 2 ore în urmă
Trei zile de sărbătoare: Târgul de Crăciun ,,Poveste de iarnă” de la Târgu Lăpuș debutează astăzi - 3 ore în urmă
„Piața muncii 2025. Strategii, tendințe, perspective”: eveniment dedicat studenților la ZborHub Baia Mare - 3 ore în urmă
5 decembrie – Sorin Grindeanu, președintele PSD - 3 ore în urmă
Aveți grijă ce mâncați dacă mergeți pe litoralul românesc!
În prima săptămână de la înfiinţarea Comandamentului Litoral 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat 197 de acţiuni de control, în 182 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 308 sancţiuni, din care 181 de avertismente şi 127 de amenzi, în valoare de 707.000 lei, informează ANPC, potrivit Agerpres.
Abaterile constatate în timpul verificărilor la unităţilor de prestări servicii de alimentaţie publică au fost:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- nerespectarea temperaturii preparatelor culinare gătite de minimum 60 de grade Celsius;
- modificarea stării termice iniţiale, fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens;
- utilizarea de materii prime cu data limită de consum depăşită, cu modificări organoleptice, fără elemente de identificare din care să reiasă încadrarea în termenul de valabilitate;
- comercializarea preparatelor alimentare neprotejate de insecte şi de praf.
În cazul unităţilor de prestări servicii nealimentare s-au constatat:
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea zonei de 30% plajă de nisip fără şezlonguri;
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea numărului de cabine de schimb;
- nereguli semnalate în camerele de cazare.
Și la unităţile de comercializare de bunuri alimentare s-au înregistrat probleme:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- comercializarea produselor la promoţie în afara datei de valabilitate a acesteia;
- comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
- comercializarea de produse fără traducere în limba română a etichetei;
- lipsa informaţiilor referitoare la ţara de origine şi calitate, în cazul legumelor şi fructelor.
În urma acţiunilor din această primă etapă a activităţii Comandamentului Litoral 2019 au fost retrase de la comercializare produse în valoare de 50.282 lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici.















