19 decembrie 2013 – La Baia Mare fost inaugurat Atelierul Memorial Gheza Vida - 2 ore în urmă
Două intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni în ultimele 24 de ore - 5 ore în urmă
Moș Crăciun, pompierii și dilema de la ISU - 6 ore în urmă
România achită o datorie veche de peste 30 de ani către Statele Unite - 6 ore în urmă
Daruri de la jandarmi pentru copiii unei case de tip familial din Baia Mare - 7 ore în urmă
Jandarmii în vizită la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare - 7 ore în urmă
Revoluția Română, 18 decembrie 1989, Timișoara: Ziua tinerilor secerați de gloanțe pe treptele Catedralei - 8 ore în urmă
CS Minaur joacă în deplasare ultimul meci din acest an - 9 ore în urmă
Dansatorii maramureșeni Luca Mădăras Aluaș – Hannah Gomboș, pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Național de Clase al României şi la Cupa Mystic - 9 ore în urmă
„Colindăm în Țara Codrului”: Spectacol de colinde la Asuaju de Sus - 9 ore în urmă
Aveți grijă ce mâncați dacă mergeți pe litoralul românesc!
În prima săptămână de la înfiinţarea Comandamentului Litoral 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat 197 de acţiuni de control, în 182 dintre acestea constatându-se abateri de la prevederile legale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 308 sancţiuni, din care 181 de avertismente şi 127 de amenzi, în valoare de 707.000 lei, informează ANPC, potrivit Agerpres.
Abaterile constatate în timpul verificărilor la unităţilor de prestări servicii de alimentaţie publică au fost:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- nerespectarea temperaturii preparatelor culinare gătite de minimum 60 de grade Celsius;
- modificarea stării termice iniţiale, fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens;
- utilizarea de materii prime cu data limită de consum depăşită, cu modificări organoleptice, fără elemente de identificare din care să reiasă încadrarea în termenul de valabilitate;
- comercializarea preparatelor alimentare neprotejate de insecte şi de praf.
În cazul unităţilor de prestări servicii nealimentare s-au constatat:
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea zonei de 30% plajă de nisip fără şezlonguri;
- existenţa sectoarelor de plajă fără respectarea numărului de cabine de schimb;
- nereguli semnalate în camerele de cazare.
Și la unităţile de comercializare de bunuri alimentare s-au înregistrat probleme:
- nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare a produselor alimentare;
- comercializarea produselor la promoţie în afara datei de valabilitate a acesteia;
- comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
- comercializarea de produse fără traducere în limba română a etichetei;
- lipsa informaţiilor referitoare la ţara de origine şi calitate, în cazul legumelor şi fructelor.
În urma acţiunilor din această primă etapă a activităţii Comandamentului Litoral 2019 au fost retrase de la comercializare produse în valoare de 50.282 lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici.
















