Share
Tezaur Folcloric: Angela Buciu va fi aniversată în Baia Mare printr-un concert extraordinar

Tezaur Folcloric: Angela Buciu va fi aniversată în Baia Mare printr-un concert extraordinar

În 28 octombrie, de la ora 18.00, în Baia Mare va avea loc un concert extraordinar, un eveniment de gală la aniversarea unui artist de marcă al Maramureșului și a scenei folclorului muzical românesc. Este vorba despre Angela Buciu.

Evenimentul este organizat de Ansamblul Folcloric Național ,,Transilvania”, în parteneriat cu Televiziunea Română prin emisiunea Tezaur folcloric și autoritățile județene.

Alături de Angela Buciu vor urca pe scenă artiștii: Ionuț și Doinița Dolănescu, Liliana Laichici, Radu Ciordaș, Călin Brăteanu, Adriana Irimieș, Maria Casandra Hauși, Gabriela Ardusătan, grupul vocal „Buciumul” – Crina Marian, Andreea Cozneac, Amalia Remețan, Denisa Cristea, Ioana Cânța, Maria Voevod – Daniel Breban si alți invitați surpriză.

Biletele s-au pus în vânzare la sediul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” (bd. Traian nr.8, luni – vineri între orele 09.00-18.00), prețul unuia fiind 30 lei. Manifestarea se va ține la ATP Tech Center.

Angela Buciu este o reprezentantă de frunte a cânteculuI maramureșean și o promotoare neobosită a folclorului în general. S-a ocupat de tradiţiile populare, culegând folclor, datini, obiceiuri tradiţionale, cercetând costumele populare din zona Maramureş, dar şi din alte zone etnografice ale ţării.

De-a lungul anilor a efectuat numeroase turnee în ţară şi în străinătate ca solistă de muzică populară, unde a fost mereu apreciată și primită cu ropote de aplauze.

De asemenea, în anul 2004 a fost aleasă deputat în Parlamentul României.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu