Share
Oficial: Fărcașa nu este zonă contaminată cu COVID-19!; Toate cele 114 teste efectuate, inclusiv în familia bărbatului decedat, sunt negative (GALERIE FOTO)

Oficial: Fărcașa nu este zonă contaminată cu COVID-19!; Toate cele 114 teste efectuate, inclusiv în familia bărbatului decedat, sunt negative (GALERIE FOTO)

Începând de miercuri, 30 aprilie și până duminică, 3 mai, în comuna Fărcașa s-au efectuat 114 teste pentru Coronavirus. Toate au avut rezultate negative. Printre acestea se află și cele ale membrilor familiei bărbatului de 74 de ani, care a decedat la Spitalul Județean din Baia Mare din cauza COVID-19.

„Încă de la începutul acestei pandemii care s-a abătut asupra omenirii, la nivel de comună am luat o serie de măsuri de prevenție bazate pe o strategie coerentă, măsuri care, iată, s-au dovedit a fi fost eficiente până în prezent. Din cele 114 persoane testate, niciun caz nu a ieșit ca fiind infectat. Am avut grijă ca testele să fie efectuate, în primul rând, de către persoanele care vin cel mai des în contact cu alte persoane.

Au efectuat testul: medicii și asistentele de la Centrul de permanență, medicii și asistentele de la cabinetele individuale și farmacie, preoții din comună, asistentele comunitare, directoarea și alte persoane de la școală, angajați ai Primăriei și ai serviciului de Apă-Canal, medicul veterinar, precum și angajați ai firmelor Eaton și Hagero. De asemenea, au fost testati și membrii familiei lui Aurel Mereuț, cel care după o săptămână de stat în spital a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19 și care, din nefericire, a decedat ieri, azi fiind înhumat. Toți cei cinci membrii ai familiei au avut rezultate negative, ceea ce mă face să cred, cu certitudine, că virusul a fost luat de oriunde altundeva, dar nu din Fărcașa. Și spre marea mea satisfacție, toate celelalte teste au ieșit negative.

Desigur, cetățenii comunei noastre, și nu numai, pot să vadă că administrația locală face eforturi permanente pentru îmbunătățirea calității actului medical. Am creat Centrul de permanență care este deservit de cinci medici și șase asistente, avem trei medici de familie cu asistentele aferente, doi medici stomatologi, trei asistente comunitare și două infirmiere. Avem, de asemenea, și o stație SMURD care deservește întreaga zonă Codru. Acum se lucrează la construirea unei extinderi a Centrului medical, unde vor fi amenajate cabinete pentru mai mulți medici specialiști, pentru că dorim ca cetățenii comunei Fărcașa să nu mai fie nevoiți să meargă până la Baia Mare pentru consultații de specialitate”, a declarat Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.

Totodată, primarul spune că în aceste zile doi locuitori ai comunei au fost tratați discreționar doar pentru că locuiesc acolo. „Și cu toate aceste bucurii date de infirmarea existenței virusului în comuna Fărcașa, nu pot să nu relatez două cazuri care m-au mâhnit profund. Este vorba despre doi locuitori ai comunei noastre tratați discreționar doar pentru că locuiesc în comună. Concret, Paul Lauran, 34 de ani, din Tămaia, a suferit un accident la o mână fiind operat la Spitalul Județean, iar în momentul în care a mers la aceeași unitate medicală pentru a fi pansat a fost pur și simplu scos afară din cabinet, iar celor aflați prin prejmă li s-a spus să se ferească pentru că vine dintr-o zonă infectată.

Al doilea caz este Ioan Eugen Groșan. Acesta s-a prezentat la firma la care lucra în Baia Mare și a fost trimis acasă pentru simplul fapt că soția sa lucrează la Eaton. Mi se pare inadmisibil ca oamenii să acționeze în acest fel și am anunțat forurile superioare județene care trebuie să ia măsurile ce se impun pentru încetarea acestei campanii de denigrare a comunei noastre.

Sunt convins că Dumnezeu va lăsa protecție și binecuvântare peste comuna Fărcașa și locuitorii ei apărându-ne și în continuare de toate răutățile vieții. În ceea ce mă privește, nu voi precupeți niciun efort pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță pentru toți cetățenii comunei Fărcașa. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, a conchis primarul Ioan Stegeran.

DirectMM.ro

 

Lasă un comentariu