Performanță: 27 de medalii obținute de sportivii CSM Baia Mare la Campionatul Național de Fitness și Challange – Cadeți - 20 minute în urmă
Gabriel Ștețco: Susținem tinerii din Maramureș și le oferim toate oportunitățile de dezvoltare - 4 ore în urmă
Peste 500 de participați la Târgul de Sfinții Împărați Constantin și Elena de la Muzeul Satului Baia Mare - 4 ore în urmă
Părintele Dorel Michiș a lansat o carte-document despre bisericile ortodoxe din Protopopiatul Baia Mare - 5 ore în urmă
47 de persoane angajate prin Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Județul Maramureș - 5 ore în urmă
Trei ierarhi vor sfinți biserica de lemn a Mănăstirii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Budești - 7 ore în urmă
Alexandra Maria Tincu a obținut premiul II la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească - 8 ore în urmă
Câți români mai au un telefon fix acasă - 9 ore în urmă
Patrupezi răsfățați la Adăpostul public de câini - 10 ore în urmă
Presiunea părinților asupra copiilor, pentru rezultate mai bune la școală - 11 ore în urmă
„Șura Demian” reprezintă Maramureșul în semifinalele concursului „România, arată-ți farfuria” de pe PRO TV
Luni, 6 noiembrie, pe PRO TV, La Măruță, s-a dat start competiției „România, arată-ți farfuria!”. Mai exact, este un concurs de făcut mâncare românească autentică.
Timp de patru săptămâni, oameni din toată țara vor pune tot ce au mai bun în farfurie și se vor duela în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice zonei din care provin.
În fiecare luni și miercuri, câte două persoane din aceeași regiune a României se vor confrunta, iar la sfârșitul ediției doar una dintre ele va merge mai departe în competiție. Finala va avea loc pe 1 decembrie, când va fi desemnat cel mai gustos și reprezentativ fel de mâncare din România, potrivit protv.ro.
Cornelia Demian din Suciu de Sus a reprezentat cu cinste Țara Lăpușului și întreg județul. Ba mai mult, a mers în semifinalele concursului. Aceasta a pregătit cocorade cu brânză și ou, brânză cu verdețuri și gușă aită.
Alături de familia sa, Cornelia Demian deține „Șura Demian”, primul punct gastronomic local din Țara Lăpușului.
Acesta a fost inaugurat în decembrie anul trecut. Mai exact, șura gospodăriei a fost reabilitată și transformată într-un punct gastronomic local. Oaspeții se pot bucura de preparate tradiționale, care provin din alimente din gospodăria proprie, gătite de familie.
Felicitări și mult succes în continuare!
L.C.H.