Share
Sunt lacrimi în comunitate: Melisa Varga, tânăra din Maramureș care a avut curajul imens de a lupta pentru viață, va fi condusă pe ultimul drum joi, ora 13.00!

Sunt lacrimi în comunitate: Melisa Varga, tânăra din Maramureș care a avut curajul imens de a lupta pentru viață, va fi condusă pe ultimul drum joi, ora 13.00!

Sunt lacrimi în comunitate: Melisa Varga, tânăra din Maramureș care a avut curajul imens de a lupta pentru viață, va fi condusă pe ultimul drum joi, ora 13.00!

Este greu de descris în cuvinte câtă durere poate să fie în inimile apropiaților tinerei Melisa Roxana Varga, una dintre cele mai curajoase ființe pe care le-am văzut!

A luptat până la capăt cu un destin tragic, doar că Dumnezeu a decis că o vrea mai repede în rândul celor drepți, mai repede decât ne-am fi așteptat sau dorit. Melisa a luptat și a oferit un exemplu de curaj tuturor celor care întâmpină greutăți.

În data de 7 septembrie, Melisa a împlinit 21 ani și țin minte cum spunea fericită că a fost o zi perfectă alături de cei pe care îi iubește. „Normal trebuia sa fiu in spital dar i-am zis medicului ca e ziua mea și a zis sa stau acasă cu familia și sa vin ziua următoare și tare m am bucurat. A fost doar cu familia mea. Au venit la mine acasă am făcut o masa, mi-au adus flori mi-au făcut tort și am povestit am ascultat muzica ne am simțit foarte bine”, a arătat Melisa atunci. „Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru urările făcute și pentru că sunteți mereu alături de mine ! A fost cea mai specială zi din viața mea, mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să fiu acasă lângă familia mea și că am în jurul meu atâta lume care ma iubește: familia, prietenii și toți oamenii din jurul meu mă fac să fiu puternică si pentru asta vă mulțumesc!”, a mai arătat tânăra. Zilele acestea pe rețelele de socializare a curs cu mesaje de o tristețe profundă și apăsătoare. „Pentru toți cei care doriți să fiți alături de Melissa Roxana, pe ultimul său drum, priveghiul va avea loc mâine 17.11.2021 la ora 18:00, în cimitirul Tonatorio, iar înmormântarea este joi începând cu orele 13:00 tot în aceeași locație. Vă mulțumim tuturor pentru toate rugăciunile și gândurile bune din aceste zile! Dumnezeu să te ierte! Drum lin spre cer, luptătoarea mea frumoasă!”, arată Crina Maia.

Redăm aici cuvintele redactate de Melinda Achim, profesor la Centrul Universitar Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, pe platforma marapress.ro a unității de învățământ superior. „Sunt momente în viață când speranța e tot ce ne-a rămas! Sunt momente în viață când și speranța ne părăsește. Am sperat, ca mulți alții, că studenta noastră, Melisa Roxana se va reîntoarce la cursuri, la Facultatea de Litere din Baia Mare. Că va fi alături de colegii ei la cursul festiv, bucurându-ne împreună. În luna septembrie 2020, la cei 20 de ani abia împliniți, Melisa a primit vestea care avea să îi schimbe cursul vieții pentru totdeauna.

A fost diagnosticată cu adenocarcinom mucinos sigmoidian prezentat în ocluzie intestinală în stadiul IV (metastază), carcinomatoză peritoneala (metastază) în care este afectat tot pelvisul și determinări secundare ovariene bilateral (metastază), a fost extras ovarul drept pe care se afla o tumoră de 10 cm.

Iar de aici a început lupta Melisei cu destinul! A fost transportată de urgență la un spital din Cluj-Napoca unde a fost supusă unei operații la colon. În timpul operației, care a fost realizată cu o tehnologie laser, s-a observat că praporul și ovarul drept erau afectate, cel din urmă fiind și extras. În urma efectuării intervenției pe colon medicii s-au decis să îi fie aplicată stoma. Pentru cei care nu știu, o stoma este o deschizătură la nivelul peretelui abdominal prin care se elimină conținutul intestinal în afara organismului. După patru săptămâni de la intervenție, s-a optat pentru introducerea unei camere pentru a putea fi administrat mai ușor tratamentul citostatic. În perioada post operatorie s-a efectuat un CT, în urma căruia s-a constatat că boala a avansat, fiind afectat și ovarul stâng. În luna noiembrie a avut loc prima ședință de tratament de chimioterapie care s-a efectuat tot la Cluj-Napoca. Familia, apropiații, colegii de facultate, întreaga comunitate locală și-au unit forțele, în online și offline, pentru a susține lupta Melisei, sprijinind-o atât material , cât și spiritual. S-au făcut donații, campanii de sprijinire a familiei, diverse servicii de către antreprenori locali cu scopul de a strânge bani necesari tratamentului. Totodată, familia a făcut tot posibilul și dorit să afle și o altă părere medicală, de data aceasta de la o clinică privată din Viena. În urma analizării situației Melisei, doctorii de acolo au hotărât să îi dea o șansă și să o ajute. La începutul acestui an, Melisa a fost internată pentru o scurtă perioadă la această clinică, timp în care îi s-au făcut alte analize și investigații medicale. A primit rezultatul, iar din spusele medicilor rezultatul PET-CT-ului a ieșit bine, unele tumori au stagnat, iar altele s-au micșorat. Medicii au decis că era eligibilă pentru operația HIPEC care era programată la sfârșitul luni aprilie dacă totul decurgea bine. Melisa avea mari speranțe și o încredere de neclintit în propriile forțe. O adevărată luptătoare! Până atunci, Melisa trebuia să termine tratamentul cu citostatice început în țară, la spitalul din Cluj-Napoca. Tratamentul , din păcate, a slăbit-o foarte mult, după fiecare ședința Melisa confruntându-se cu stări de vomă și amețeli. Apoi, celulele canceroase au invadat corpul Melisei din ce în ce mai tare. A fost la un pas de a face ocluzie intestinală, fapt care îi era fatal. A fost dusă de urgență la spitalul din Cluj-Napoca unde doctorii au reușit să intervină la timp. Și Melisa a fost stabilizată. Dar starea ei devenea din ce în ce mai gravă: nu mai putea mânca și slăbise foarte mult. Corpul ei nu mai avea resurse pentru a continua lupta aprigă cu boala. Dar spiritul ei de luptătoare neînfricată rămâne viu în amintirea noastră! O lecție de viață pentru toți! Melisa, drum lin printre stele! Vei rămâne mereu în inimile noastre!”, arată cadrul didactic de la Nord Baia Mare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace pe Melisa!

C.Ț.

 

O tristețe fără margini!: Melisa Varga, tânăra din Maramureș care a avut curajul imens de a lupta pentru viață, a fost răpusă de boala cea necruțătoare! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu