Share
Statistică oficială: Numărul accidentelor grave, în Maramureș, a scăzut, în ultimul an, cu 27,7%. Însă, cauzele au rămas aceleași ca în ultimii ani

Statistică oficială: Numărul accidentelor grave, în Maramureș, a scăzut, în ultimul an, cu 27,7%. Însă, cauzele au rămas aceleași ca în ultimii ani

Pandemia COVID-19 a redus substanțial circulația rutieră în unele perioade. Însă, dacă ați crede că este un lucru pozitiv, vă spunem că nu este neaparat așa, fiindcă perioadele în care traficul a fost fără restricții nu a fost lipsit de evenimente de circulație. Indiferent cum am lua-o, cauzele principale au rămas aceleași.

Acţiunile desfăşurate în 2020 de poliţiştii maramureşeni au vizat asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, fiind constatate peste 859 de fapte penale şi peste 29.000 de fapte contravenţionale (la OUG 195/2002 şi la alte acte normative).

“Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice peste 3.900 de permise de conducere din care 1980 ( +529) pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, 1049 pentru depășire neregulamentară, 249 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și 107 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. De asemenea, au fost retrase 943 certificate de înmatriculare”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor grave de circulaţie produse în anul 2020 pe drumurile publice din județul Maramureș, arată faptul că numărul acestora a fost în scădere față de anul precedent cu 27,7%. „Totodată, numărul persoanelor decedate a scăzut cu 28%, iar cel al persoanelor rănite grav cu 24%. Principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie (care ocupă aproximativ 33% din totalul accidentelor), înregistrate în perioada susmenţionată, au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, încălcarea normelor rutiere de către bicicliști și conducerea fără permis. În cursul anului 2020, poliţiştii rutieri din judeţul Maramureş au dispus confiscarea a 140 litri alcool, 45,02 m.c. material lemnos şi 10006 pachete de ţigări”, au mai explicat reprezentanții IPJ Maramureș, în bilanțul oficial al anului anterior.

Începând cu luna martie a anului 2020, odată cu apariţia pandemiei ,,COVID 19”, poliţiştii rutieri au executat misiuni de însoţire a convoaielor medicale formate din autovehiculele persoanelor care au intrat în ţară şi care, conform legislaţiei specifice, au fost obligaţi să se izoleze în spaţii special amenajate sau la domiciliu. Astfel, au fost însoţite 1097 autovehicule și 3134 persoane. În acelaşi context pandemic, au fost executate acţiuni preventiv-reactive, în vederea conştientizării participanţilor la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea legislaţiei specifice, conform IPJ Maramureș.

C.Ț.

Foto – arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu