Share
Statistica acestui sezon de iarnă: Salvamont Maramureș a intervenit, în total, în 187 cazuri. 181 persoane s-au accidentat sau au trebuit să fie evacuate

Statistica acestui sezon de iarnă: Salvamont Maramureș a intervenit, în total, în 187 cazuri. 181 persoane s-au accidentat sau au trebuit să fie evacuate

Vremea răcoroasă și precipitațiile sub formă de ninsoare care au căzut au facilitat, în Maramureș, prelungirea sezonului de schi până în a doua jumătate a lunii aprilie.

Însă, cum vremea favorabilă practicării sporturilor de iarnă este pe cale să se încheie, administratorii pârtiilor de schi au anunțat că weekendul 17-18 aprilie este ultimul din acest sezon.

Pe cale de consecință, reprezentanții Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș au emis o serie de recomandări pentru cei care își vor petrece aceste zile pe pârtii. Mai mult decât atât, oficialii au anunțat statistica intervențiilor din acest sezon de iarnă prelungit.

„Atenție la diferențele de consistență a zăpezii în funcție de oră! Dacă dimineața vorbim despre un strat dur, care necesită canturi ascuțite pentru control optim, începând cu orele prânzului și după-amiaza, zăpada se înmoaie semnificativ, solicitând articulațiile picioarelor. Recomandăm schiorilor începători care mai vor să încerce un ultim weekend înainte de închiderea oficială a sezonului de schi în Maramureș să apeleze la un instructor autorizat și să rămână doar pe pârtiile de începători marcate cu culoarea albastră.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii de la SPJ Salvamont Maramureș au intervenit în 187 de cazuri, implicate fiind 181 persoane care s-au accidentat sau care au trebuit sa fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât si pentru a celor din jur! Weekend placut și sănătate multă tuturor!”, a transmis Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu