Share
Starul săptămânii este Foxy: Câine polițist maramureșean și conductorul său, lăudați pentru eficacitatea deosebită! Iată și care e motivul special!

Starul săptămânii este Foxy: Câine polițist maramureșean și conductorul său, lăudați pentru eficacitatea deosebită! Iată și care e motivul special!

Starul săptămânii este Foxy: Câine polițist maramureșean și conductorul său, lăudați pentru eficacitatea deosebită! Iată și care e motivul special!

În weekend oamenii legii din județul Maramureș au prins în acțiune pe patru tineri care aveau asupra lor câteva pliculețe cu substanțe interzise în România.

Cazul a ajuns în atenția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, care au arătat povestea „Testului Foxy”, pe care mai mulți tineri opriți în trafic l-au căzut. Așadar, Foxy și Simona, conductorul său, sunt vedetele zilei la MAI.

„Foxy are 3 ani și este specializat în detectare de substanțe interzise.
Sorina este conductorul lui din anul 2019, iar rezultatele arată că fac o echipă de nota 10!
Ora 02.30, municipiul Sighetul Marmației.
Polițiștii de frontieră opresc o mașină în care se aflau patru tineri.
– Bună seara, de la Poliția de Frontieră suntem, vă rugăm să ne prezentați documentele pentru control.
– Dar nu vrem să trecem granița, răspunde tânărul șofer.
– Sunteți în zona de competență a Poliției de Frontieră și facem un control de rutină. O să facem o testare pentru consum de alcool și pentru consum de droguri.
– Pentru toți? a întrebat cineva din mașină.
– Pentru prietenul dumneavoastră de la volan.
– Să știți că nu am consumat nimic.
– Cu atât mai bine, a răspuns polițistul de frontieră.
Într-adevăr, rezultatele celor două teste au ieșit negative.
– V-am zis eu că nu am consumat nimic. Putem să plecăm?
– Mai avem un test, de data aceasta pentru mașină. Se numește „Testul Foxy”!
– O să puneți mașina să sufle în aparat? a întrebat cineva și imediat în mașină s-a auzit un râs general.
– Mașina nu va sufla, doar se va uita un pic Foxy la ea.
– Foxy fiind cine?
În câteva secunde, Foxy s-a oprit în spatele mașinii.
– Vă rog să deschideți portbagajul, i-a spus polițistul de frontieră șoferului.
Foxy a indicat un pachet de țigări în care erau câteva plicuri cu o substanță albă cristalină.
– Sunt ale dumneavoastră?
În mașină nu mai râdea nimeni.
În total, asupra tinerilor au fost descoperite 16 pliculețe, ascunse prin mașină, dar și prin hainele lor.
Din păcate, cu toții au picat testul Foxy.
O oră mai târziu, același echipaj al poliției de frontieră a oprit un alt autovehicul.
Tot cu ajutorul lui Foxy, au fost descoperite într-un termos două pliculețe, iar asupra pasagerului alte două pliculețe cu aceeași substanță albă, precum și o substanță vegetală de culoare verde oliv, cu miros înțepător, posibil tot substanțe interzise. Pe timpul legitimării, tânărul pasager a aruncat pe geam un obiect care conținea și el reziduuri de substanță albă, iar în buzunarul stâng al pantalonului polițiștii de frontieră i-au găsit și un cântar de precizie cu urme de substanțe interzise.
Nasul lui Foxy nu dă greș! Și sperăm ca experiențele trăite de tinerii noștri să servească drept exemplu pentru toți cei care au asemenea planuri!
Felicitări, Foxy! Felicitări, Sorina!
Felicitări polițiștilor de frontieră din Maramureș!”, arată MAI.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, împreună cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în cooperare cu reprezentanți ai Serviciul de Ordine Publică – Grupa canină – din cadrul IPJ Maramureș au descoperit patru tineri din județul Maramureș care dețineau în autoturismele pe care le conduceau, dar și ascunse în îmbrăcăminte, 20 de pliculețe cu susbstanțe de culoare albă și vegetală, susceptibile a fi substanțe interzise. La acțiune a participat și câinele polițist Caza (Foxy), special antrenat pentru detectare substanțe interzise, din cadrul IPJ Maramureș. Mai exact, vineri noaptea, în jurul orei 02.30, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza județului nostru. În urma unui control efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit într-un pachet cu țigări lăsat în portbagaj și într-un portmoneu din ușa din dreapta față a autoturismului 15 pliculețe care conțin o substanță albă cristalină, posibil substanțe interzise. De asemenea, asupra unei tinere, tot de 20 de ani din Maramureș, pasager în autoturismul în cauză, în buzunarul drept al gecii, a mai fost descoperit un plicuțet, cu aceeași substanță. La aproximativ o oră, mai exact la 3.40, polițiștii de frontieră maramureșeni au oprit în trafic, tot în Sighetu Marmației, un alt autoturism înmatriculat în România, condus de un tânăr de 22 de ani, avândul-l ca pasager pe prietenul lui de 23 de ani, ambii din județul Maramureș. Și în acest autoturism, polițiștii de frontieră au descoperit într-un termos 2 pliculețe, iar asupra pasagerului alte 2 pliculețe, care conțineau o substanță albă cristalină, precum și o substanță vegetală de culoare verde oliv, cu miros înțepător, posibil substanțe interzise. Pe timpul legitimării, tânărul pasager a aruncat pe geam autoturismului un obiect care la fel conținea reziduri de substanță albă, iar în buzunarul stâng al pantalonului polițiștii de frontieră i-au găsit și un cântar de precizie care conținea aceleași reziduri de substanță albă. Substanțele au fost ridicate, ambalate și sigilate și transmise către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legii 143/2000”, arată Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu