Share
Se angajează soldați și gradați profesioniști

Se angajează soldați și gradați profesioniști

Centrul Militar Județean Maramureș angajează soldați/gradați profesioniști.
Începând de astăzi, 12 februarie 2024, încep înscrierile pentru ocuparea acestor posturi. Condițiile și criteriile de recrutare care trebuie îndeplinite de candidați, se găsesc pe pagina de internet
https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.
Orice informație referitoare la oferta profesională, selecție și repartiție se poate obține de la biroul de informare-recrutare, din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș.
Programul instituției: de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, str. Turnului nr.1 sau la telefon: 0262 211361, 0262 211088, interfon 125, adresa de email: recrutare_maramures@mapn.ro.

Soldaţii şi gradaţii profesionişti (pe scurt, SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcţiilor de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. Gradaţii profesioniști pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri.

Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă a păstrării integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. Ei sunt primii chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre etc.).

SGP participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă din cadrul unităţilor militare, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi execută paza şi apărarea obiectivelor militare.

Gradele acordate SGP sunt: soldat, fruntaş, caporal.

Dezvoltarea instruirii SGP se realizează prin cursuri de perfecţionare/specializare, stagii de instruire şi acţiuni în teatrele de operaţii. Acestea asigură perfecţionarea deprinderilor de luptători şi specialişti militari, precum şi creşterea rezistenţei fizice şi psihice specifice acţiunilor militare în condiţii de efort, pentru a fi capabili să îndeplinească misiuni specifice, atât izolat, cât şi în cadrul grupurilor militare.

SGP constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate, prin absolvirea cursurilor învăţământului postliceal militar cu durata de 1 an sau a cursului de formare a subofițerilor în activitate.

Totodată, SGP pot fi selecţionaţi în vederea participării la concursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior militar sau la cursul de formare a ofiţerilor în activitate, precum și la programele de formare a maiştrilor militari în activitate.

Ministrul Apărării Naționale a declarat intenția de a mări efectivele armatei cu 20.000 de militari.

În prezent, România dispune de 67.000 de militari activi și 50.000 în rezervă, însă aceste cifre nu au fost confirmate oficial.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu