Share
Special DirectMM! Handbal Interviu: Antrenoarea din Maramureș care obține cu mare tact marile performanțe! Simona Maior Pașca, varianta din viitor!

Special DirectMM! Handbal Interviu: Antrenoarea din Maramureș care obține cu mare tact marile performanțe! Simona Maior Pașca, varianta din viitor!

Special DirectMM! Handbal Interviu: Antrenoarea din Maramureș care obține cu mare tact marile performanțe! Simona Maior Pașca, varianta din viitor!

Pentru cei care încă nu au aflat, Simona Maior Pașca este mama unei mari sportive, Andrada Maior Pașca, și o foarte mare antrenoare de mici sportivi care doresc să învețe performanță.

Echipa CSȘ 2 Baia Mare a reușit să-și adjudece titlul de campioană națională la handbal feminin, Junioare 1, după o performanță remarcabilă în finala disputată împotriva echipei ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe.

Victoria obținută de CSȘ 2 Baia Mare nu a fost doar o simplă reușită sportivă, ci o recompensă pentru munca și dedicarea jucătoarelor și antrenoarei în pregătirea pentru acest moment. Cu un lot bine pregătit și o strategie de joc bine pusă la punct, fetele noastre au reușit să se impună în fața unor echipe de calibru și să obțină un succes meritat. Competiția de handbal feminin, Junioare 1, a oferit momente spectaculoase și a demonstrat încă o dată că munca și talentul sunt răsplătite.

CSȘ 2 Baia Mare: Ana Maria Szkacs (o intervenție), Teodora Neagu (7 intervenții) – Mihaela Rusneac 5, Maria Groșan 5, Cristina Danciu 5, Alisia Boiciuc 3 (1 din 7m), Sorina Brîndușa 3, Loredana Șeulean 2 (1 din 7m), Daria Utan 2, Denisa Romaniuc 1, Maria Lazea, Denisa Rușcal, Alexandra Pop, Selena Stăvariu , Taisia Turdeanu, Anamaria Calena. Antrenori: Simona Maior Pașca, Claudia Cetățeanu. Cea mai bună jucătoare a finalei – Sorina Brîndușa, Cel mai bun pivot – Cristina Danciu, Cea mai bună extremă dreapta – Mihaela Rusneac,Cea mai bună apărătoare – Maria Groșan , MVP – Alisia Boiciuc.

Felicitări CSȘ 2 Baia Mare, pentru modul în care au demonstrat că sportul poate aduce bucurie și satisfacție în viața noastră! Felicitari fetelor și antrenoarelor !Suntem mândri de voi! Mulțumim părinților pentru susținere și implicare! Iată un interviu special cu Simona Maior Pașca!

De vorbă cu antrenoarea

Cătă Țineghe: O nouă performanță în cariera ta de antrenor. Despre ce este vorba?

Simona Maior-Pașca: Da, am Încheiat junioratul cu o finalitate cum orice antrenor si-ar dori. Cu eventul, câștigarea Cupei Romaniei în premieră, la nivel de junioare 1 și câștigarea Campionatului Național de Junioare 1 Grupa Valoare.

Cătă Țineghe: Cum te simți acum, la o nouă performanță în antrenorat în handbal?

Simona Maior-Pașca: Ma simt extraordinar, au fost 5 ani de munca asiduă cu aceste fete minunate, cu care în fiecare an am reușit să fim în primele 3 echipe din țară, fiind medaliate an de an.

Cătă Țineghe: Ce le spui fetelor, în ideea în care, cândva, vor juca la nivel mare și ar putea reprezenta România?

Simona Maior-Pașca: Ce le spun fetelor? Multe…. dar lucrul cel mai important este să creadă în ele, să muncească, să fie convinse că pot ajunge unde își doresc și să lupte în viață pentru tot ceea ce le face fericite, să pună suflet în tot ceea ce fac, pentru că atunci lucrurile devin mai ușoare. În medie, 7-8 jucătoare au fost la Loturile Naționale, iar 3-4 dintre ele (Alisia Boiciuc, Neagu Diana, Danciu Cristina și Maria Groșan) au reprezentat țara la Campionatul European și Mondial de Junioare.

Cătă Țineghe: Al câtălea titlu este pentru tine? Care este rețeta succesului în antrenorat? Cum reușești să șlefuiești atât de bine viitoarele talente?

Simona Maior-Pașca: Este al 3-lea titlu în campionat la care se mai adaugă și Cupa României de anul acesta. Nu știu dacă sunt în măsură să dau o rețetă anume. Pot spune că prin multă, multă munca, nopți nedormite, studiu, ținând pasul tot timpul cu handbalul modern și încercând să adaptez noutățile, în funcție de sportivi, având pasiune, empatie, răbdare, perseverență, reușind să le înțeleg sportivelor trăirile, pentru a putea scoate ce e mai bun din ele, reușind să le insuflu încrederea în ele și faptul că indiferent de probleme sau greutăți sunt capabile să iasă din orice situație învingătoare, iar atunci sportivul se dezvoltă frumos.

Cătă Țineghe: Care este cel mai frumos moment din cariera ta de antrenor?

Simona Maior-Pașca: Nu știu dacă am un moment anume. La fiecare medalie câștigată am trăit sentimente de nedescris, dar cred că finalul de anul acesta a fost cel mai frumos, câștigând în decurs de 2 săptămâni 2 trofee. Cupa României și Campionatul Național la nivel de junioare 1.

Cătă Țineghe: Care crezi ca este cel mai mare talent, dar și defect, ca antrenor?

Simona Maior-Pașca: Calitatea unui antrenor de succes este pasiunea și implicarea 100% în tot ceea ce face. Iar defecte… putem fim catalogați ca fiind „pisălogi”, întrucât, pentru a le implementa sportivilor o mentalitate sănătoasă, trebuie să le „amintești” în permanență de zeci de mii de ori importanța muncii permanente și susținute, care îi va ajuta să performeze.

Cătă Țineghe: Care este cel mai mare vis al tău în cariera de antrenor și un salut pentru toți iubitorii de handbal!

Simona Maior-Pașca: Cred că visul oricărui antrenor, și implicit al meu, este de a antrena o echipa reprezentativă a României, fie ea de cadete, junioare sau tineret. Vis care pentru mine a devenit realitate și îmi doresc ca la Campionatul European de Tineret, care se va desfășura în România, să jucăm un handbal modern, de calitate.

Cătă ȚINEGHE


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu