Share
Sorana Cîrstea, salt spectaculos în ierarhia mondială!

Sorana Cîrstea, salt spectaculos în ierarhia mondială!

Sorana Cîrstea, salt spectaculos în ierarhia mondială!

Sorana Cîrstea și-a încheiat azi-noapte parcursul în turneul de la Miami, fiind învinsă în două seturi de Petra Kvitova. În urma rezultatelor obținute, însă, în competiție, românca a făcut un salt uriaș în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea a fost eliminată în această seară în semifinalele Miami Open de Petra Kvitova, care a câștigat în două seturi, scor 7-5, 6-4, după o oră și 43 de minute de joc, arată eurosport.ro.

Românca a avut, însă, un parcurs excelent în acest an la Miami, care s-a încheiat cu victorii importante în fața unor sportive de top, cum ar fi Caroline Garcia (locul 4 WTA) și Aryna Sabalenka (locul 2 WTA). Pentru prezența în semifinala turneului, care este a doua cea mai bună performanță din carieră, după finala Rogers Cup din 2013, Sorana Cîrstea a fost recompensată cu 380 de puncte WTA, care i-au adus un salt impresionant în clasament. Astfel, de luni, 3 aprilie, românca se va afla pe locul 41 mondial, cu 33 de poziții mai sus decât în prezent, fiind la 40 de puncte în spatele Irinei Begu, ocupanta locului 38 WTA. Cel mai bine clasată jucătoare din România continuă să fie Simona Halep, care se află pe locul 26.

Ce urmează după Miami. După eliminarea de la Miami Open, Sorana Cîrstea va reveni în Europa pentru a pregăti turneele de pe zgură, prima astfel de competiție la care va participa urmând a fi la Stuttgart. Anul trecut, Sori a preferat să meargă la Istanbul, unde era campioana în exercițiu, și a avut din nou o performanță bună, ajungând până în semifinale. Ea va pierde cele 110 puncte obținute în sezonul 2022, pentru că anul acesta competiția din Istanbul a fost anulată din lipsă de fonduri. În schimb, românca va merge cel mai probabil la un turneu mai bine cotat, Stuttgart, competiție WTA 500, unde poate să obțină mult mai ușor punctele pierdute din cauza anulării competiției din Turcia. În 2022, Cîrstea a avut prestații modeste pe zgură, astfel că s-a văzut eliminată în primul tur atât la Madrid, cât și la Roma. În capitala Spaniei a pierdut la Nuria Parrizas Dias, în timp ce la Foro Italico s-a înclinat în prima manșă la Ons Jabeur, care avea ulterior să joace finala.

Aceste contra-performanțe s-au tradus în doar 20 de puncte WTA adunate, astfel că sportiva noastră își va îmbogăți foarte mult zestrea după competițiile din 2023. Atingerea sferturilor la turneele WTA 1000 se traduce în 430 de puncte WTA, ceea ce înseamnă că românca va avea cu siguranță statutul de cap de serie la Roland Garros, dacă repetă prestațiile bune din America de Nord. Înainte de al doilea turneu de Grand Slam al anului, în 2022, Cîrstea a participat la Strasbourg, unde de asemenea a fost eliminată în primul tur. Acum, competiția din Franța se desfășoară între 21 și 27 mai, terminându-se cu o zi înainte de startul Open-ului francez. E probabil ca românca de 32 de ani să „sară” peste Strasbourg pentru a fi la 100% la Roland Garros, mai ales dacă va avea prestații bune la Madrid și Roma, principalele obiective înainte de zgura pariziană. Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu