Share
Prinde contur căsuța celor opt copii, părăsiți de mamă și orfani de tată, care au rămas fără locuință după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări

Prinde contur căsuța celor opt copii, părăsiți de mamă și orfani de tată, care au rămas fără locuință după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări

În urma unui incendiu care a avut loc la începutul lunii ianuarie 2023, opt copii din Târgu Lăpuș, părăsiți de mamă și orfani de tată, au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Cei din jur n-au rămas nepăsători, astfel că în urma apelului lansat de Parohia Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din oraș s-a strâns o sumă importantă de bani pentru reconstruirea casei.

Întreaga lucrare se desfășoară în cadrul programului eparhial ”Construiește o casă, zidește suflete”, derulat cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, Episcopul Ortodox al Maramureșului și Sătmarului.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al multor oameni de bine am reușit să zidim pereții pentru noua casă a celor 8 copii rămași fără adăpost în urma unui incendiu. Până în prezent s-au făcut lucrări în valoare de 40.237,60 lei și s-au primit donații în sumă de 30.920 lei.

Vă rugăm să fiți alături de noi cu bani, materiale de construcții sau cu manoperă. Mulțumim Primăriei orașului Tg. Lăpuș și domnului primar Mitru Leșe, precum și tuturor firmelor și credincioșilor care au jertfit puțin sau mult pentru ajutorarea semenilor lor”, precizează pr. protopop Florin Stan.

Se pot face donații în contul Parohiei Ortodoxe „Înălțarea Domnului” din Tg. Lăpuș, RO73BTRLRONCRT0304379202 (lei) sau RO50BTRLEURCRT0304379201 (euro), la Banca Transilvania.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu