Share
Premieră la Spitalul TBC din Baia Mare. Aparatură de înaltă performanță, folosită pentru diagnosticare

Premieră la Spitalul TBC din Baia Mare. Aparatură de înaltă performanță, folosită pentru diagnosticare

A avut loc prima intervenție EBUS-TBNA (Ecobronhoscopie cu puncție transbronșică și aspirație cu ac fin). A fost o premieră pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. „Procedura a avut loc în analgo-sedare moderată, la o pacientă de 31 de ani cu ganglioni limfatici măriți (adenopatii) în mediastin”, spun medicii despre intervenția realizată. Exista suspiciunea de sarcoidoză, iar procedura a avut ca scop stabilirea diagnosticului.

„Astfel, prin această metodă minim invazivă s-a evitat intervenția chirurgicală (procedură invazivă și cu risc de complicații) dar și spitalizarea de lungǎ durată”, arată unitatea medicală într-un comunicat.

Intervenție fără complicații

Intervenția s-a desfășurat fără nicio complicație pre și post procedural. Pacienta urma a fi externatǎ la 24 de ore post procedură.

„Echipa medicală care a efectuat aceastǎ primă intervenție a fost coordonatǎ de doctor Balan Mircea, medic primar pneumolog, împreună cu Dr. Pall Monika medic ATI , asistent Făt Alexandra, asistent Hossu Mirela, asistent Miholca Iuliana, asistent Ștețco Alina”, mai arată unitatea medicală.

„Dotarea cu aparaturǎ medicală de înaltă performanță și diagnosticarea precoce a patologiei pneuomo-pleuro-mediastinale, prin proceduri minim invazive face parte din preocuparile Spitalului de Pneumoftiziologie”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare de crestere calitǎții actului medical și ȋngijirii pacienților”, mai arată reprezentanții spitalului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu