Share
Epidemie de rujeolă în țară, declarată de Ministerul Sănătății. Care este situația în Maramureș

Epidemie de rujeolă în țară, declarată de Ministerul Sănătății. Care este situația în Maramureș

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în țară ca urmare a creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri. Astfel, ca măsură prevenitivă, o categorie de copii mici vor fi vaccinați puțin mai repede, pentru a nu fi expuți riscului
„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Epidemie de rujeolă în țară

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. Totodată, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților. Informarea se va face împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare. „Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar uneori evoluția este gravă și pot apărea complicații, avertizează oficialii din MS. Acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani”, mai arată Ministerul Sănătății.

În județul Maramureș nu sunt, decoamdată, înregistrate cazuri de rujeolă. Totuși, ca măsură preventivă, vor fi vaccinați mai repede acei copii din grupa de vârstă între nouă și 11 luni.

„Nu am avut niciun caz deocamdată, nici suspiciuni, nici cazuri confirmate. Dar la risc suntem cu toții, dacă s-a declarat epidemie la nivel național”, a a precizat Carmen Sima, director executiv adjunct al DSP Maramureș.. „Măsurile sunt cele din actul normativ, se va vaccina suplimentar o grupă de vârstă mai mică”, a mai menționat ea despre recent decarata epidemie de rujeolă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu