Share
O mână întinsă: 126 tineri din Maramureș și întreaga regiune NV vor fi sprijiniți la ieșirea din sistemul de protecție a copilului. Ce presupune noul proiect (FOTO)

O mână întinsă: 126 tineri din Maramureș și întreaga regiune NV vor fi sprijiniți la ieșirea din sistemul de protecție a copilului. Ce presupune noul proiect (FOTO)

Tinerilor instituționalizați le este, poate, cel mai dificil să se integreze în societate odată ce împlinesc vârsta majoratului ori termină studiile. Ei trebuie să părăsească sistemul și, de multe ori, nu reușesc să se dezvolte socio-profesional, întrucât nu beneficiază de sprijin din partea nimănui.

În acest context, în Maramureș, dar cu incidență în toată regiunea NV a țării, a fost lansat, zilele trecute, un proiect care să vină în sprijinul acestor tineri, sporindu-le șansele la o viață mai bună. Acesta se numește „T.I.M.E NV – Tineri Integraţi prin Măsuri Europene în Regiunea NV”.

Proiectul este derulat de Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Baia Mare, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Centrul de Inovare si Dezvoltare Durabilă Nord-Vest și Asociația Getica. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”, prin componenta 1„Prima cameră” – Instrumente inovative pentru integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie specială – Regiuni mai puţin dezvoltate.

Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea, pe o perioada de 36 de luni, a 126 de copii si tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție a copilului și/sau care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului în urmă cu maximum patru ani. În cadrul proiectului, se vor desfăşura activități complexe care vin în sprijinul beneficiarilor, precum: campanii de conștientizare privind serviciile destinate copiilor și tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție a copilului, servicii sociale și socio-medicale, servicii de formare profesională, servicii de consiliere și orientare pe piața muncii, servicii de locuire de tip “Prima camera”, precum și alte activități și inițiative inovative.

Proiectul se desfășoară în regiunea Nord-Vest, cuprinzând următoarele județe: Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, cu accent, însă, pe județul Maramureș. Va fi implementat pe o perioadă de 36 luni, începând cu luna septembrie 2020, până în luna septembrie 2023. Cei care doresc informații suplimentare au la dispoziție adresa de e-mail proiecttimenv@gmail.com.

Cătă ȚINEGHE

2 Comentarii în această postare

  1. 2014-2020… pe anii precedenti sunt ceva rezultate sau…

    Răspunde
  1. […] 126 tineri din Maramureș și întreaga regiune NV vor fi sprijiniți la ieșirea din sistemul de pr… […]

Lasă un comentariu