Share
Decanul Facultății de Teologie din Sibiu, maramureșean la origine, are nevoie de sprijin financiar pentru recuperare după ce a suferit un accident vascular cerebral

Decanul Facultății de Teologie din Sibiu, maramureșean la origine, are nevoie de sprijin financiar pentru recuperare după ce a suferit un accident vascular cerebral

Părintele Daniel Buda, Decanul Facultății de Teologie din Sibiu, este de loc din Târgu Lăpuș, Maramureș. Familia și colegii, prin Fundația Polisano, lansează un apel umanitar pentru sprijinirea recuperării neuromotorii a acestuia, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic.

Accidentul a survenit în februarie 2023, când se afla la o conferință în Germania împreună cu alți cinci colegi de facultate. Imediat aceștia au chemat ambulanța și a fost dus la Spitalul Barmherzige Brueder din Regensburg.

În urma drenajului efectuat la spital, hematomul s-a resorbit nesperat de repede, dar pacientul a rămas în comă peste o lună. Medicii spun că starea lui s-a îmbunătățit și reușește chiar mici mișcări, dar are mare nevoie de recuperare neuromotorie.

Medicii care îl îngrijesc i-au recomandat familiei transferul la clinica Mebdo Zentrum fuer Neurologische Rehabilitation din Regensburg. Acolo, va avea nevoie sa rămână cel puțin 60 de zile în vederea terapiei specializate.

Costul estimat al terapiei de recuperare este de 50.000 euro, iar familia nu dispune de această sumă.

Clinica solicită plata unui avans în următoarele zile pentru a prelua cazul, de aceea familia și colegii lansează un apel pentru colectarea cât mai rapidă a fondurilor necesare.

Pr. Prof. Dr. Habil. Daniel Buda este din 2020 Decan al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și cadru didactic al Facultății din 2003.

Specializat în Istoria Bisericii, a lucrat peste 10 ani și în cadrul departamentului de Relații Externe al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) din Geneva.

Este căsătorit și are 2 copii, de 16 și 12 ani.

Cei care doresc să îl sprijine pe Părinte în această grea încercare pot face donații în contul deschis de soția acestuia:

Titular: LAURA BUDA, Nume banca: Raiffeisen Bank, Cod swift: RZBRROBU, Valuta: Lei

IBAN: RO47RZBR0000060024445875

Titular: LAURA BUDA, Nume banca: Raiffeisen Bank, Cod swift: RZBRROBU, Valuta: Euro

IBAN: RO41RZBR0000060024445983

Titular: LAURA BUDA, Nume banca: Raiffeisen Bank, Codswift:RZBRROBU, Valuta: USD

IBAN: RO33RZBR0000060024446127

Firmele pot sprijini acest caz prin contract de sponsorizare deductibilă din impozitul pe profit/cifra de afaceri, în contul Fundației Polisano:

Cont in lei: RO69BRDE330SV84826373300 , deschis la BRD, cod SWIFT BRDEROBU

Pentru contractul de sponsorizare, puteți contacta Fundația Polisano prin e-mail contact@fundatiapolisano.ro, sau telefonic la 0799.767.907, se precizează pe turnulsfatului.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu