Share
Caritabil: Jocul de mărțișor de la Desești va ajuta la avansarea lucrărilor la „Satul Copilăriei”

Caritabil: Jocul de mărțișor de la Desești va ajuta la avansarea lucrărilor la „Satul Copilăriei”

Duminică, 3 martie, de la ora 18.00, Căminul Cultural Desești va găzdui un eveniment caritabil. Se face Joc de mărțișor pentru „Satul Copilăriei”. Evenimentul este organizat de Parohia Ortodoxă Desești și Asociația Plaiul Soarelui.

Programul muzical va fi susținut de Ansamblul „Coconii Deseștiului”, Maria Mihali și Grupul IZA.

Fondurile rezultate vor fi folosite în totalitate în sprijinul proiectului social Satul Copilăriei. Cod vestimentar: port tradițional. Taxă de participare: 200 lei. Vă rugăm confirmați prezența la tel/whatsapp: 0730 004 715, e-mail: ioan.ardelean1@gmail.com”, anunță organizatorii.

Părintele paroh Ioan Ardelean din Desești construiește „Satul Copilăriei”, care prinde contur, la Zăvoare, pe Plaiul Soarelui. Mai exact, aici se vor construi mai multe căsuțe tematice, iar iubitorii de tradiții – copiii și în mod special copiii din centrele speciale – vor putea participa la atelierele de olărit, cioplit, cusutul cămeșilor, împletitul gardurilor de nuiele, așa cum a fost și trebuie să fie viața satului maramureșean.

„Iernile, peste lumea satului de altădată așterneau și tihna din fața focului, unde se spuneau toate poveștile nemuritoare. Un sat ca o poveste, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, cu mult efort se construiește la Desești. Va fi un sat al copiilor. Un sat ca o mână întinsă, pentru copiii fără povești din vacanță si un sat de tip școală pentru învățarea meșteșugurilor uitate și a „cumințeniei pamântului”.

Cei aflați în nevoi vor găsi aici locuințe sociale protejate, iar pentru mentori și îndrumători vor fi puse la dispoziție ateliere de lucru si spatii de cazare. Vor fi oferite servicii sociale integrate copiilor, părinților și bunicilor.

Noi am deschis si aici, un lung drum al binelui, peste care am presarat buna noastră intenție si multă jertfă. Drumul acesta spune o poveste pentru copii. Și tu cititorule, poți fi unul dintre povestitori prin mâna ta de ajutor”, precizează pr. Ioan Ardelean.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu