Share
Capace cu suflet: Să o ajutăm pe micuța maramureșeancă Patricia să învingă boala; Trebuie doar să adunăm capace de plastic

Capace cu suflet: Să o ajutăm pe micuța maramureșeancă Patricia să învingă boala; Trebuie doar să adunăm capace de plastic

La finalul lunii decembrie vă prezentam cazul unei fetițe din Maramureș – Patricia Maria Mare – care are mai multe probleme de sănătate (despre toate puteți citi în link-ul de la sfârșitul textului).

Pe rețelele de socializare a fost lansat un apel umanitar, s-a făcut un grup de susținere și numeroși oameni cu suflet mare au încercat să ajute fiecare cu cât poate.

Lupta continuă însă. Alături de micuța Patricia este și Asociația Capace cu suflet, iar modul ei de a ajuta este inedit.

„În 2013 am început să colectăm capace de plastic pentru Alexandra – o fetiță de 13 ani cu o dezvoltare psihică și o activitate locomotorie inferioară unui copil de 1 an. Ea avea nevoie de o suma mai consistenta de bani pentru tratament. După ce campania pentru Alexandra s-a terminat, noi, cei care deja dobândisem o tenacitate de invidiat în stransul de capace, ne simteam cumva lipsiți de scop. Cum era păcat să lăsăm să se irosească această iscusință desavârșită. Am continuat campania la un nivel mai mic.

„Mic” e de fapt cuvântul care se potrivește foarte bine contextului – un capac de sticla PET e tare „mic” și nesemnificativ de unul singur; e nevoie însa de un efort foarte „mic” pentru a aduna toate capacele din plastic într-un recipient, iar când se adună de „o mânuță” să le aduci într-unul din locurile de colectare, la fel ca mulți alți oameni faini.

Revalorificând apoi periodic capcele obținem niste sume „mici” de bani cu care reusim să ajutăm cauze „mici” îmbunătațind puțin situația. Da, sunt sume modice, dar ele nu ar exista deloc dacă aceste capace ar ajunge în coșul de gunoi… așa că: „Think out of the TRASH box – recycle!”.

Două întrebări foarte frecvente și răspunsurile la acestea:

De ce doar capace? Raportul volum/ greutate (și respectiv preț) este foarte bun și pot fi ușor stocate și transportate față de alte tipuri de materiale reciclabile (exemplu: un portbagaj de mașină poate fi umplut cu aproximativ 5 kg de PET-uri; același portbagaj poate fi umplut cu aproximativ 50 kg de capace de plastic.

Ce fel de capace strangem? Capace de plastic de la PET-uri, de la sticle de lapte, sticle de iaurt, cât si de la sticle de gel de dus, sampon, balsam de par, balsam de haine, detergent de vase, capacele de la stick-uri de lipici, capace de la spray-uri sau creme de fata și de corp și muuulte altele – practic de la tot ce seamana cu plasticul capacelor de la PET si are dimensiuni mici” – se precizează pe pagina Capce cu suflet.

Cum o putem ajuta mai exact pe Patricia? Adunăm cât de multe capace de plastic putem până la finalul lunii martie, iar apoi le predăm. Pentru asta putem lua legătura cu Roxana Igna Costin sau intrăm pe pagina Împreună pentru Patricia Maria.

E un gest mic, însă pentru această micuță înseamnă mult!

Totodată, puteți dona aici: RO04RZBR0000060020919826 (Mare Angela Mihaela) este contul IBAN Raiffeisen al mamei, iar orice ajutor este binevenit.

L.C.H.

Citește și

Un puiuț de om din Maramureș are nevoie de ajutor; are 7 luni și multe probleme de sănătate


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu