Share
„Șoc meteorologic”, din această noapte, în Maramureș: Scad valorile termice și cu 14 grade

„Șoc meteorologic”, din această noapte, în Maramureș: Scad valorile termice și cu 14 grade

„Șoc meteorologic”, din această noapte, în Maramureș: Scad valorile termice și cu 14 grade

De răcire bruscă a vremii vom avea parte în intervalul imediat următor în Maramureș. De la foarte cald vom trece brusc la foarte rece.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de specialitate, ambele de intensificări ale vântului, în care este vizată și aria montană maramureșeană.

Prima este valabilă în intervalul 2 decembrie, ora 12,00 – 3 decembrie, ora 03,00. Vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55…65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. A doua este valabilă în intervalul 03,00 decembrie, ora 03 – 3 decembrie, ora 14,00. În intervalul menționat, în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de 90…110 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Din această noapte vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice. Concret, în 2 decembrie, valorile maxime sunt de la 7-9-13-14 grade. Către seară și noaptea vom avea un episod scurt de precipitații, mai întâi preponderent sub formă de ploaie peste tot, după care se va transforma în lapoviță și ninsoare, în unele zone. Pe fondul intensificărilor de vânt, mercurul se va prăbuși în termometre pe parcursul nopții, iar dimineață vor fi doar valori termice negative în Maramureș. Maxima zilei de 3 decembrie va fi la miezul nopții, de la 4-5 la 7-9 grade, pentru ca dimineață și pe parcursul zilei, valorile să fie de la -4, -3, -2, -1 grad/grade. Ținând cont de faptul că nebulozitatea va fi ridicată, valorile vor fi staționare pe tot parcursul zilei de duminică. Luni, în 4 decembrie, regimul termic va fi similar, cu mențiunea că stratul de nori se va diminua, lăsând local razele de soare să își facă apariția pe timpul zilei. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu