Share
Situație în Maramureș: Dispensarul uman din Rona de Jos ar fi intrat în carantină timp de 14 zile; s-ar fi dispus o anchetă epidemiologică

Situație în Maramureș: Dispensarul uman din Rona de Jos ar fi intrat în carantină timp de 14 zile; s-ar fi dispus o anchetă epidemiologică

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a emis raportarea de la ora 13.00 și a anunțat 144 cazuri noi în țară. Cu toate că GCS nu mai face informări pe județe (așadar, aceste informații din prezentul articol nu au fost confirmate oficial de GCS, în ciuda faptului că am solicitat un punct de vedere în acest sens!), s-a aflat că a fost confirmat un caz nou în Maramureș. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani din Rona de Jos. Cetățenilor li se recomandă să nu intre în panică și să respecte, în continuare, normele impuse de legislație.

Anunțul a fost făcut public pe Facebook de primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli. „Cu regret și suferință ,anunț un nou bolnav confirmat purtător al COVID-19. Este vorba despre un bărbat din Rona de Jos, care acum este în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Acesta a fost adus acum 2 zile în Spitalul Sighet, unde s-a constatat că prezintă simptomele infestării, fiind în scurt timp trimis cu ambulanța spre Cluj” – a scris Horia Scubli.

Contactat telefonic, primarul Sighetului a declarat, pentru DirectMM.ro, că medicul de serviciu a constatat că bărbatul avea simptome evidente de infectare cu COVID-19. „Bărbatul nu a fost carantinat la noi, este un caz extern, însă el a ajuns la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, de unde s-a luat decizia transferului la Cluj. El a tot plecat cu probele. Azi a venit rezultatul pozitiv, însă bărbatul se află, în continuare internat acolo” – a declarat Horia Scubli.

Primarul comunei Rona de Jos, Ion Hebril, a declarat, pentru DirectMM.ro că bărbatul are 38 de ani și este șofer de transport în comun, care făcea mai multe rute în Maramureș, dar și în afara județului, pe relația Timișoara. „El s-a prezentat la dispensarul uman din comună. Din acest motiv, mi s-a comunicat că dispensarul va intra în carantină timp de 14 zile, iar medicul și asistenta vor intra în autoizolare. Se va face ancheta epidemiologică, pentru a se stabili contacții bărbatului. Voi solicita informații suplimentare de la DSP. În orice caz, dispensarul va fi dezinfectat în această perioadă” – a declarat Ion Herbil.

Vom reveni cu informații, întrucât situația este, peste tot în țară, una dinamică!

C.Ț.

Lasă un comentariu