Share
Situație: Centrul de Permanență de la Poienile de sub Munte a fost desființat! Care au fost motivele ce au condus la această decizie și ce se va întâmpla acum!

Situație: Centrul de Permanență de la Poienile de sub Munte a fost desființat! Care au fost motivele ce au condus la această decizie și ce se va întâmpla acum!

Comuna cea mai mare din Maramureș se confruntă cu o problemă dificilă în această perioadă. Centrul de permanență a fost desființat din dorința medicilor de familie. Anunțul a fost făcut de primarul Alexa Fircan (Chifa).

Medicii de familie au convenit la desființarea Centrului de Permanență din Poienile de sub Munte. Alături, puteți consulta decizia DSP Maramureș, emisă în urma solicitarii de desființare adresata acestei instituții de către dr. Vasile Miculaiciuc. Motivele invocate sunt plecarea medicilor în concediu, lipsa mediciilor înlocuitorii!

Din păcate Consiliul local și Primarul nu pot să intervină pentru a împiedica acest lucru. „E manifestarea exclusivă a voinței lor prin care se dovedește lipsa de respect și dezinteres față de semeni. Ce înseamna asta? În fiecare zi de la orele 15:00 până a doua zi dimineața un medic trebuia să fie de garda permanent la Centrul de permanentă, inclusiv în zilele de Sâmbăta și Duminică.

Întrucât ei beneficiază de contracte de comodat și alte servici din partea administrație locale, cu acordul Consiliul local, gărzile ar fi doar o normalitate și respect față de locuitori comunei Poienile de sub Munte. Trebuie de menționat faptul ca acestea (orele de garda) sunt plătite. Nu se desființează secția exterioară ce aparține de Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Asta înseamnă că această va funcționa 24 de ore, din 24 ore, cum de altfel era și până acuma. Ambulanța împreună cu echipa de serviciu o să fie prezenta ca și până acuma”, a arătat primarul Alexa Fircan (Chifa).

Întrebarea este ce ar trebui să facă autoritățile acum. „Să avem răbdare, să vină alții medici în localitatea noastră, cărora să le punem la dispoziție spații și alte servici, dar cu condiția să facă gărzi asigurând asistenta medicala cetățenilor comunei non-stop. Acest lucru o să fie posibil în viitor, întrucât sunt pe lumea asta și oameni de bună credință! În ciuda multor probleme pe care le avem și ne străduim să facem lucruri bune, mai vin și greutăți din păcate. Lipsa de empatie față de semeni și de aproapele nostru, în unele cazuri e pusa sub semnul întrebării”, a mai punctat primarul din Poienile de sub Munte. Rămâne de văzut cum se va soluționa problema, nu de alta, dar „zona ucraineană” este mai mereu evitată de medici. E de notorietate cazul din Bistra, unde luni de zile nu a existat medic de familie și, din câte știm, nici acum nu a fost soluționată criza.

C.Ț.

Lasă un comentariu