Share
Situație acum în Sănătate: În județul Maramureș în prezent avem așa: în total, 276 paturi pentru pacienții cu COVID-19 și 27 paturi la ATI!

Situație acum în Sănătate: În județul Maramureș în prezent avem așa: în total, 276 paturi pentru pacienții cu COVID-19 și 27 paturi la ATI!

Situație acum în Sănătate! În județul Maramureș în prezent avem așa: în total, 276 paturi pentru pacienții cu COVID-19 și 27 paturi la ATI!

Odată cu valul patru autoritățile trebuie să o ia de la capăt în ceea ce privește administrarea situației sanitare generate de pandemie. Acest lucru înseamnă locuri speciale pentru pacienții COVID-19 în spitale. Evident că este vital să se găsească locuri la ATI.

Astăzi, 21 septembrie a.c., s-a desfășurat o ședință de lucru, în sistem de videoconferință, la care au participat premierul Florin Cîțu, ministrul interimar sănătății Attila-Zoltan Cseke, secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, prefecții, subprefecții, directorii DSP, șefii secțiilor ATI, inspectorii șefi ISU și managerii spitalelor din județ pe tematica creșterii capacității de tratament a pacienților cu COVID-19.

În spitalele din județul sunt 276 paturi și 27 paturi ATI, repartizate astfel:
Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare – 70 paturi, 10 paturi secția pediatrie și 19 paturi la ATI
Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare – 50 paturi
Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare – 50 de paturi
Spitalul Municipal Sighetu Marmației – 66 paturi, 8 paturi la ATI
Zone tampon
Spitalul de Recuperare Borșa 10 paturi
Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus 10 paturi
Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș 10 paturi
În aceste zone tampon mai existe și alte paturi la ATI.

C.Ț.

Lasă un comentariu