Share
Situația la zi: Numărul maramureșenilor care au revenit în țară, în creștere, în ultimele 24 de ore; Tot mai mulți ajung în izolare, tot mai puțini în carantină

Situația la zi: Numărul maramureșenilor care au revenit în țară, în creștere, în ultimele 24 de ore; Tot mai mulți ajung în izolare, tot mai puțini în carantină

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali alcătuite din polițiști au executat în sistem integrat 55 de misiuni, pe raza județului, au anunțat autoritățile maramureșene.

Au fost angrenate 103 efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 31 mijloace de mobilitate.

„Au fost verificați peste 1000 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuale stabilite pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul Coronavirus. De asemenea, a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 371 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. La Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș au fost centralizate date cu privire la 10 locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 1905 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 168 de persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (permise de conducere, autorizații provizorii de circulație) și expirate în perioada stării de urgență rămân valabile pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării stării de urgență. Persoanele izolate la domiciliu care se găsesc în această situație se pot programa online pe platforma www. drpciv.ro, și prezenta la ghișeu după perioada de 14 zile prevăzută de legislația în vigoare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Autoritățile mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

C.Ț.

Lasă un comentariu